Η Xerox Holdings Corp. φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της εταιρείας προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP Inc., όπως αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Xerox εξετάζει την υποβολή προσφοράς που θα συνδυάζει μετρητά και μετοχές για την HP, της οποίας η κεφαλαιοποίηση φτάνει τα 27 δισ. περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δ.Σ. εξέτασε το ενδεχόμενο της πρότασης την Τρίτη, αναφέρουν οι πηγές.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Xerox θα προχωρήσει τελικά στην υποβολή προσφοράς ή ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία εάν το κάνει.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το μέγεθος της HP,  η οποία όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο την προηγούμενη εβδομάδα, είναι υπερτριπλάσιο της Xerox και μία πιθανή πρόσφορα θα πρέπει να ξεπερνά την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπέρ της Xerox είναι το γεγονός ότι περιμένει έκτακτα κέρδη $2,3 δισ. από μια συμφωνία για την πώληση μεριδίων σε κοινοπραξίες με την Fujifilm Holdings Corp. ενώ την ίδια στιγμή μία μήνυση αξίας άνω του $1 δισ. κατά της εταιρείας αποσύρθηκε.

Η Xerox έχει επίσης λάβει ανεπίσημη δέσμευση από μεγάλη τράπεζα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, σύμφωνα με τις πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης