Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτη οι αμερικανικοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά, εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην Ευρωζώνη με τις ανησυχίες για αναθέρμανση της κρίσης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης να έχουν κλιμακωθεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,16% στις 16.116,24 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,05% στις 4.217,39 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη μόλις κατά 0,01% στις 1.862,76 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Netflix υποχώρησε κατά 19,5%, μετά την ανακοίνωση ότι η αύξηση των τιμών προκάλεσε τη δραματική μείωση της εγγραφής νέων χρηστών στην καλωδιακή τηλεόραση. Πλέον η εταιρεία εκτιμά ότι τα κέρδη τετάρτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 44 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές τα αναμένουν στα 84 σεντς ανά μετοχή.

Στο -5% βρέθηκε η Baker Hughes, μετά την ανακοίνωση ότι σε περίπτωση πο το πετρέλαιο υποχωρήσει κάτω από τα 75 δολάρια, τότε θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις για την έρευνα και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Με απώλειες 3,4% έκλεισε και η Goldman Sachs, παρά το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη της το γ’ τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στα 2,24 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 4,57 δολάρια ανά μετοχή, από 2,88 δολάρια το προηγούμενο έτος, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 3,21 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο -5,1% βρέθηκε η EBay, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις του 2014 δεν θα ξεπεράσουν τα 17,95 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα φτάσουν στα 18,15 δισ. δολάρια.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,4%.

Επίσης, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον 14 ετών υποχώρησαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, προσφέροντας ενθαρρυντικές ενδείξεις για την απασχόληση στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης