Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρώντας ανοδικά  μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών στο κλίμα ανησυχίας που διαμόρφωσαν τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτες STOXX Europe 600 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,8% στις 377,20 μονάδες μετά από τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,6% στις 11.419,48 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 5.307,38 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3% στις 7.196,29 μονάδες.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες μετά από ένα μπαράζ απογοητευτικών στοιχείων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τα αρνητικά στοιχεία οδήγησαν σε ράλι τα αμερικανικό ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς να διολισθαίνει την Παρασκευή κάτω από την απόδοση των τρίμηνων και να συνεχίζει τη Δευτέρα χαμηλότερα, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Brexit. Το βράδυ της Δευτέρα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν τροπολογία η οποία τους επιτρέπει να επηρεάσουν τη διαδικασία της αποχώρησης από την Ε.Ε. καταφέρνοντας νέο ταπεινωτικό πλήγμα στην κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η τροπολογία, που εγκρίθηκε με 329 ψήφους υπέρ έναντι 302 κατά, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του κοινοβουλίου να οργανώσουν αύριο Τετάρτη σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών για τη μορφή που θα πάρει το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης