Με κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και του κλάδου τεχνολογίας να ηγούνται της ανόδου εν μέσω αισιοδοξίας για πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείτο κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, καταγράφοντας άνοδο 0,7% στις 10.41 ώρα Ελλάδας, ενώ ο βρετανικός FTSE με άνοδο 0,6% ανήλθε σε υψηλό πέντε εβδομάδων. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ολοκληρώθηκαν στο Πεκίνο οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, οι οποίες διήρκεσαν περισσότερο από το αναμενόμενο, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι σύντομα θα δημοσιευθούν λεπτομέρειες, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι μπορεί να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός εμπορικός πόλεμος που θα μπορούσε να πλήξει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύθηκαν κατά 2,5%, με τις μετοχές τεχνολογίας να καταγράφουν άνοδο κατά 1,4%.

Οι μετοχές των εταιρειών με προϊόντα πολυτελείας, που επίσης έχουν μεγάλη έκθεση στην Κίνα, κατέγραψαν άνοδο 1,7%, εν μέσω προσδοκιών ότι μια εμπορική συμφωνία μπορεί να περιορίσει τις πιέσεις στην επιβραδυνόμενη κινεζική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης