Με μικτά πρόσημα κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με την ελπίδα οι ισχυρές επιδόσεις των αμερικανικών εταιρειών να αναστρέψουν το κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά.

Οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στα κινεζικά χρηματιστήρια και η πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη εν μέσω της αντιπαράθεσης Ρώμης – Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό έχουν πλήξει την επενδυτική εμπιστοσύνη τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 συμπλήρωσε χθες πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις και χάνει σχεδόν 6% από την αρχή του μήνα, ενώ ο Dow Jones εμφανίζει συνολικές απώλειες 4,8%. Ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 7,6% από την αρχή του Οκτωβρίου.

Σε αυτό το κλίμα, τα futures του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones προσθέτουν 29 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 χάνουν 6,50 μονάδες Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν κατά 15,25 μονάδες.

Η αμερικανική αγορά αναζητά στήριξη στα εταιρικά αποτελέσματα, αν και αρκετές εταιρείες της Wall Street έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν επιφυλακτική στάση στις προβλέψεις τους για τους επόμενους μήνες εν μέσω της εμπορικής διαμάχης των ΗΠΑ με την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ώθηση στην αγορά δίνει η Boeing η οποία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις του για το σύνολο του έτους, οδηγώντας τις μετοχές σε ράλι 4,65% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Texas Instruments σημειώνει βουτιά άνω του 6% μετά την ανακοίνωσε προβλέψεων που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Από την πλευρά της η United Parcel Service ανακοίνωσε αύξηση 20% στα κέρδη τριμήνου, ενώ αυξημένα κέρδη κατέγραψε και η Northrop Grumman.

Χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού AT&T, ενώ η Hilton Worldwide Holdings κατέγραψε αυξημένα κέρδη με τα έσοδα να χάνουν ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η νέα επίθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμ κατά του επικεφαλής της Federal Reserve για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

«Κάθε φορά που κάνουμε κάτι σπουδαίο, αυτός αυξάνει τα επιτόκια», δήλωσε ο Τραμπ για τον πρόεδρο της Fed, Ζερόμ Πάουελ.

«Σχεδόν φαίνεται να είναι ευτυχισμένος να αυξάνει τα επιτόκια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι, αν και ακόμα είναι νωρίς, ίσως να έχει μετανιώσει που έκανε την πρόταση να διοριστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης