Με κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, εάν διατηρήσουν τα κέρδη τους έως το τέλος της συνεδρίασης οι S&P 500 και ο Nasdaq θα τερματίσουν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα μετά τα χτεσινά ρεκόρ, ενώ καθόλου απίθανο δεν είναι να βρεθεί σε επίπεδο ρεκόρ σήμερα και ο βιομηχανικός Dow Jones.

Στο σύνολο του 2018, μέχρι στιγμής οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έχουν εξασφαλίσει κέρδη μεταξύ 6% και 8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές σήμερα κάνουν focus στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που έρχονται στη δημοσιότητα, με τη μετοχή της GE να ενισχύεται οριακά κατά 0,1%, παρά τα κατώτερα των προσδοκιών μεγέθη που ανακοίνωσε.

“Έχει ξεκινήσει μία αρκετά ικανοποιητική περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων” εκτιμά ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος στον τομέα trading της Charles Schwab. “Είναι ακόμη νωρίς, αλλά το ποσοστό των εταιρειών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες είναι μέχρι στιγμής αρκετά ικανοποιητικό” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από τις εταιρείες του S&P 500 που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους μέχρι και το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, το 77% ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και το 80% ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα, σύμφωνα με τη FactSet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες Abbott Laboratories, United Technologies, Baker Hughes και η μητρική της NBC Universal, η Comcast, ανακοίνωσαν κέρδη κι έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,67% ή 175,67 μονάδες στις 26.386,48 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% ή 12,25 μονάδων στις 2.851,38 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,15% ή 10,94 μονάδων στις 7.471,23 μονάδες.

Οριακά πτωτικά κινείται, εν τω μεταξύ, η μετοχή της United Technologies, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της, ενώ απώλειες 0,8% γνωρίζει η μετοχή της Qualcomm, μετά από το πρόστιμο – μαμούθ, ύψους 1,2 δισ. δολ. που της επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας “διολισθαίνει”, την ίδια ώρα, το δολάριο, μετά από τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο οποίος σημείωσε ότι “ένα αδύναμο δολάριο είναι καλό για το εμπόριο”.

Στο μέτωπο της οικονομίας, σε χαμηλό οκτώ μηνών διολίσθησε τον Ιανουάριο ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης υποχώρησε στις 53,8 μονάδες τον Ιανουάριο από 54,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Markit. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2017.

Ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε σε υψηλό 34 μηνών σκαρφαλώνοντας στις 55,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 55,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Στον αντίποδα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών στις 53,3 μονάδες από 53,7 μονάδες τον Δεκέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης