Η σημερινή, όπως και η χθεσινή, ήταν μία ακόμη συνεδρίαση εσωστρέφειας και επιφυλακτικότητας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έκλεισε με μικρά κέρδη, παραμένει ασυγκίνητο στην έξοδο της χώρας στις αγορές, επικεντρώνοντας περισσότερο στο ζήτημα των τραπεζών.

Ειδικότερα, η συμπεριφορά της αγοράς τόσο στη χθεσινή, όσο και στη σημερινή συνεδρίαση ήταν εξαιρετικά μετριοπαθής. Χθες ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,41% και σήμερα με οριακή άνοδο 0,03%, στις 635,67 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 32,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 17,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 860 χιλ. τεμάχια, σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα Δηλαδή.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,10%, στις 1.687,74 μονάδες, ενώ στο +0,12% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.049,18 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,22% στις 383,74 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιμέρους κίνηση των μετοχών, η Eurobank σημείωσε κέρδη 2,31%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίο να στηρίζουν επίσης το θετικό πρόσημο της αγοράς, με την άνω του 1% άνοδο που σημείωσαν.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, Λάμδα, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο, Coca Cola και Φουρλής. Στον αντίποδα, απώλειες της τάξεως του 3,24% σημείωσε ο Σαράντης, με τη ΔΕΗ και τη Grivalia να κλείνουν στο -2,93% και -2,37% αντίστοιχα.

Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Πειραιώς, Jumbo, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική και Motor Oil.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης