Μεγάλη είδηση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φάει τρία γκολ από την τελευταία ομάδα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, τον Πανθρακικό. Κανένα πρόβλημα για τον πρωταθλητή που στην Ελλάδα συνεχίζει τον τουριστικό του περίπατο.

Η πιο μεγάλη είδηση, μαύρη, κατάμαυρη αυτή, είναι να δεχθεί τρία τεμάχια ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ. Δεν θα πεις ότι αυτά συμβαίνουν, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στο Καραϊσκάκη έχει αρπάξει τριάρα, ακόμα και τεσσάρα σε ματς ευρωπαϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να, όμως, που στο αποψινό παιχνίδι… απαγορεύεται η γκέλα, τα τρία γκολ, και τα δύο, που ίσως δώσουν την πρόκριση στην αγγλική ομάδα. «Απαγορεύεται» ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού, διότι όλα, σχεδόν όλα, τούτο το βράδυ είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας.

1. Έχει κερδίσει εκτός έδρας την Άρσεναλ, άρα έχει υποχρέωση να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία.
2. Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έχει υποδεχθεί τρεις φορές την Άρσεναλ και την κέρδισε και τις τρεις φορές στο Καραϊσκάκη, άρα γιατί να μην… τεταρτώσει το καλό.

3. Η Άρσεναλ θα βγει στο γήπεδο με αρκετές απουσίες, μέσα σ’ αυτές και τριών παικτών που είναι τα εργαλεία της ενδεκάδας. Λαχείο για τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Άρσεναλ χωρίς τον εγκέφαλο του Σάντι Καθόρλα και τον δαιμονισμένο Αλέξις Σάντσες, άρα θα ‘ναι σαν να κέρδισε το πρώτο λαχείο κι έχασε το χαρτάκι, το λαχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Και με ισοπαλία περνάει ο Ολυμπιακός, ενώ η Άρσεναλ αποκλείεται και με νίκη, αν δεν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά ή μ’ ένα γκολ διαφορά σε σκορ 3-2.

Κι όμως! Όλα αυτά τα ατού, τα «υπέρ», δεν κάνουν εύκολη τη δουλειά του Ολυμπιακού. Επειδή ο πρωταθλητής ασφαλώς δεν θα χτυπήσει δύο-τρεις… στόχους μαζί! Και τη νίκη, και την ισοπαλία και την ήττα μ’ ένα γκολ διαφορά. Οφείλει να επιλέξει το συγκεκριμένο αγωνιστικό του πλάνο λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυνατότητες, τις επιθυμίες αλλά και το «σήμα» της φανέλας της αντιπάλου.

Τολμώ να πω ότι σ’ αυτό ειδικά το ματς θα δώσει τις αληθινές εξετάσεις του ο Μάρκο Σύλβα. Έστω κι αν γνωρίζει πολύ καλά πως θα τον παίξει ο Αρσέν Βεγκέρ, ο οποίος δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναλάβει το αφεντικό στο παιχνίδι.

Ποιος είναι ο ένας μέγας κίνδυνος να γλιστρήσει μόνος του ο Ολυμπιακός στον λάκκο με τα φίδια, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης