Ακόμη μία ήττα στο Champions League για την ΑΕΚ, η πέμπτη σε πέντε παιχνίδια του ομίλου. Έχασε πάλι στο ΟΑΚΑ από τον Άγιαξ σε αγώνα που αν δεν κέρδιζε η ολλανδική ομάδα, θα ήταν άδικο. Η διαφορά ήταν ολοφάνερη. Πέραν από την αξία των δύο αντιπάλων.
Ο Άγιαξ είναι ομάδα, η ΑΕΚ 11 παίκτες οι οποίοι πασχίζουν, για ακόμη μία φορά στην Ευρώπη, να κρατάνε το μηδέν στην άμυνα. Την μπάλα μακριά από τον τερματοφύλακά τους.
Θέμα ποιότητας. Ο Άγιαξ ειδικά απέναντι στην πρωταθλήτριά μας έκανε πάλι επίδειξη ποδοσφαίρου σχολής. Ήθελε δικό του όλο το γήπεδο. Αναπτυσσόταν ταχύτητα, με επιθετικό πνεύμα. Από την άλλη, η ΑΕΚ με ποδόσφαιρο οριζόντιο και με μπαλιές προς τα πίσω, για να έχει… ποικιλία στο παιχνίδι της, δεν είχε καμιά τύχη.
Προκρίθηκε στο Champions League η ΑΕΚ, αλλά αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αναμενόμενο. Ελληνική ομάδα είναι. Του ελληνικού πρωταθλήματος. Που σημαίνει, μ’ άλλα λόγια, ότι καμιά ελληνική ομάδα δεν είναι επιπέδου Champions League. Καμιά. Κι αν κάποια καταφέρει να προχωρήσει στους «16» της διοργάνωσης, αυτό δεν θα είναι επιτυχία. Θα πρόκειται για έκπληξη.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Του ελληνικού ποδοσφαίρου η πραγματικότητα. Που δεν αλλάζει αν η ΑΕΚ… αιφνιδίαζε με κάποια νίκη στο ΟΑΚΑ, με μια ισοπαλία εκτός έδρας.

Πέντε αγώνες η ΑΕΚ, πέντε ήττες. Όχι, δεν πρόκειται περί αποτυχίας. Απλώς είναι η αδυναμία της να αποσπάσει αποτέλεσμα από καλύτερη ομάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι η πρωταθλήτριά μας απέκλεισε χωρίς ήττα τη Σέλτικ, αλλά και στα δύο ματς κράτησε τον δεύτερο ρόλο στο γήπεδο.

……………………………….
Ο λογαριασμός της ζημιάς της ΑΕΚ από την τσογλαναρία της χουλιγκαναρίας, διάβασε στο apodyriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης