Δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες, καφενεία είναι...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 09:51
Δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες, καφενεία είναι...
Κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης την ΑΕΚ και οι πονηροί της πλάκας ιστορίας μίλησαν για την… επανάσταση των μικρών. Χαζά πράγματα.

Βεβαίως ο Αστέρας είναι μικρή ομάδα, όπως και ο Ατρόμητος Περιστερίου που κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ναι, στο ελληνικό πρωτάθλημα της… σούπερ league υπάρχουν μικρές ομάδες, αλλά δεν υπάρχουν… μεγάλες ομάδες!

Ποτέ δεν ήταν μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός με τη ΑΕΚ. Ούτε θα βάλεις στο κλαμπ των «μεγάλων» τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, επειδή κι αυτοί έχουν μπούγιο οπαδών.

Μην ξευτιλίζουμε την έννοια του Μεγάλου. Ο μεγάλος έχει μεγαλείο. Αγωνιστικό, οικονομικό, κοινωνικό, ηθικό. Μεγάλη ομάδα είναι εκείνη που ανοίγει δρόμους, δίνει το παράδειγμα στις μικρές και διδάσκει ήθος. Έχει αρχές.

Οι «μεγάλες» ομάδες στην Ελλάδα είναι λινάτσες. Σκέτες. Κυρίως εκτός γηπέδου. Και στο γήπεδο μέσα, στα περισσότερα παιχνίδια είναι να κάνεις εμετό, αν είσαι ποδοσφαιρόφιλος κι όχι πυροβολημένος οπαδός.

Δεν υπάρχει καμία επανάσταση των «μικρών». Αντίθετα, υπάρχει μία παρακμή, μία πτώση των «μεγάλων». Αυτό υπάρχει. Αντί να τραβάνε προς τα επάνω οι μεγάλες ομάδες τις μικρές, γίνεται το αντίθετο. Οι «μικρές», οι «βιοπαλαιστές» του πρωταθλήματος φέρνουν στα κυβικά τους ισχυρούς. Γιατί;

Μιλάει το καφενείο! Έχεις πρωτάθλημα καφενείο. Ούτε καν καφετέρια. Να, γιατί ακόμα και οι «μεγάλες» ομάδες, οι διεκδικητές του πρωταθλήματος, με τα ακριβά ρόστερ, κυκλοφορούν αγωνιστικά σαν καφενεία. Επειδή συμμετέχουν, κι αυτό θέλουν ακόμα και μετά τον επαγγελματισμό, και σαν ΠΑΕ, σε πρωτάθλημα καφενειακό.

Δεν είναι αληθινά μεγάλες ομάδες και γι' αυτό σκόπιμα μία ζωή αποφεύγουν σκόπιμα να συνεργήσουν σε πραγματικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Φοβούνται ότι τότε θα χάσουν και τη λεοντή της «μεγάλης» ομάδας...

………………………….
Στον Ολυμπιακό τέλος το μπαλαμούτι για τις αποτυχίες, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 11:44