Οι Άγγλοι στο Μουντιάλ κέρδισαν στην... προπαγάνδα!

Οι Άγγλοι στο Μουντιάλ κέρδισαν στην... προπαγάνδα!
Για λύπηση ήταν η Αγγλία στο Μουντιάλ. Μη σταθούμε στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας. Η θλίψη είναι για την υπερήφανη φανέλα των λιονταριών που τη γελάνε όλα τα ζαρζαβατικά της ζούγκλας. Η ντροπή. Δύσκολο να βρω χειρότερη ομάδα στα παιχνίδια της Ρωσίας. Η αγγλική τοποθετείται στην άκρη του πάτου.

Ασφαλώς και μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η αποτυχία στο Μουντιάλ για μια φορά ακόμα της Αγγλίας. Πάλι καλά που έφτασε μέχρι τους «4». Θρίαμβος είναι. Πώς, όμως, να μη ρίξεις τα μπινελίκια σου στους θαυμαστές της Αγγλίας όταν οι διεθνείς της χάριζαν γήπεδο ακόμα και στους Εσκομπάρ; Με την... Κολομβία παίζανε, όχι με τη Γερμανία και την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Έναν ποδοσφαιριστή να παίζει μπάλα ποιότητας δεν παρουσιάζει η Αγγλία. Υπερβολή; Λέω αυτό που είδα. Αν κάποιοι βλέπουν κάτι άλλο, δεν πάω πάσο.

Το μόνο κοινό στοιχείο με το γνωστό αγγλικό φουτμπόλι στη Ρωσία ήταν οι σέντρες. Nothing else. Σέντρες και ξανά μανά σέντρες. Κανένα πλάνο στοχευμένης επιθετικής διαδικασίας. Καμιά σέντρα-σφραγίδα μετά από τακτική πίεσης στον αντίπαλο. Όχι τέτοια πράγματα. Στην τύφλα τους η καμινάδα και ό,τι βγει, όπως κάτσει. Κι όμως μπράβο και έπαινοι για την Αγγλία του μέλλοντος, και για τον προπονηταρά της που την πήγε ψηλά. Όπως συνέβη το... 1990, τότε αυτή η τεράστια ποδοσφαιρική δύναμη του πλανήτη είχε φτάσει πάλι μέχρι τα ημιτελικά.

Όλα τα δίκαια με το μέρος του έχει ο αρχηγός της Κροατίας Λούκα Μόντριτς. Αγανάκτησε το παιδί. «Όλο το σύμπαν, παραμονές του Κροατία- Αγγλία, ασχολούνταν με τους αντιπάλους μας. Κανένας σεβασμός των ΜΜΕ για τη δική μας ομάδα, για τη δική μας προσπάθεια».

Και μετά τον αποκλεισμό της η Αγγλία εισπράττει... συγχαρητήρια. Η Αγγλία που σε πείσμα της παγκόσμιας διαφήμισής της δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταστεί μέγεθος ισάξιο με τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία. Να, όμως, που η προπαγάνδα πιάνει και παρά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της η Αγγλία πάντα θεωρείται εθνική ομάδα αιχμής.

.................................

Γιατί το μαύρο κάνουν άσπρο στην Αγγλία, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 12:01