“Έτσι θα εξαφανίσετε το ανεπιθύμητο τατουάζ”. Έτσι το γράφουν. Λανθασμένα, βέβαια. Η σωστή διατύπωση είναι η εξής: Πώς να διορθώσετε τη μαλακία που είχατε διαπράξει στο σώμα σας.

Μην παρεξηγηθώ. Είμαι άνθρωπος του καιρού μου. Μοντέρνος. Σύγχρονος. Θεωρώ ότι πράγματι η μόδα σε κάποιες περιπτώσεις υπηρετεί ουσία ζωής. Απλότητα ζωής, πιο σωστά. Κάνει το άτομο πιο ελεύθερο, φτύνει πρακτικές και συμπεριφορές παλαιομοδίτικες και πραγματικά ξεπερασμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού, λοιπόν, ”απολογήθηκα”, αφού δήλωσα άνθρωπος της εποχής μου, λέω καπάκι και το άλλο. Αισθάνομαι σιχαμάρα με τον χάλια που έχει επάνω του ένα κάρο τατουάζ. Και τον θεωρώ άτομο της πλάκας τον χάλια διότι δεν γνωρίζει πως προκαλεί την αποστροφή, την αηδία με τα τατουάζ στα χέρια, στα πόδια, στην πλάτη.

Το τατουάζ δεν “δείχνεται”. Δεν προβάλλεται. Το τατουάζ είναι υπόθεση προσωπική. Μια ανάγκη και την κρατά ο άλλος προσωπικά, σε ιδιωτικότητα. Και το τατουάζ χαρακτηρίζεται από λιτότητα. Από σεμνότητα. Λειτουργεί ίσως και ως κωδικός επικοινωνίας με τον εαυτό σου ή με πρόσωπα του απόλυτα κλειστού κύκλου σου.

Μάθανε και το τατουάζ. Και το καραξεφτίλισαν κι αυτό. Οι μοδάτοι της συμφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…………………………………..

Στη Μύκονο δεν υπάρχουν Έλληνες, ούτε γκαρσόνια…, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης