Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν χάνει από τη Χοφενχάιμ με 4-1. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας και πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης συντρίβεται με 7-2 από την Άστον Βίλα. Η Μάντσεστερ Σίτι, άλλη ομάδα κορυφής στην Αγγλία, χάνει 5-2 στην έδρα της από τη Λέστερ. Απίθανα αποτελέσματα. Και βγήκαν οι ειδικοί της πιάτσας και κατάπληκτοι μίλησαν για ταπεινωτικά αποτελέσματα. Για ήττες ντροπής. Ανοησίες.

Δεν υπάρχει ντροπή στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κανένας διασυρμός, ας φάει και πέντε και δέκα γκολ μια ομάδα. Δύσκολο, πιο σωστά αδύνατο να το εννοήσει αυτό ο οπαδός της ομάδας. Τον οποίο στη πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει το παιχνίδι, αλλά μόνο τι κάνει η ομαδάρα του. Η οποία είναι ομαδάρα, έστω κι αν σέρνεται. Έστω κι αν έχει ξεχάσει να πάρει τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Αύγουστο η Μπάγερν «ξεφτίλισε» με 8-2 την Μπαρτσελόνα στον τελικό της Ευρώπης (φώτο). Και, για να μην ξεχνιόμαστε, στο μουντιάλ του 2014, η Γερμανία διέλυσε 7-1 τη μεγαλύτερη ομάδα της Ιστορίας, τη Βραζιλία. Σε αγώνα που έγινε στη Βραζιλία. Συμβαίνουν αυτά. Και θα συμβαίνουν. Και δεν μας λένε τίποτα άλλο παρά ότι το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Μόνο θέαμα.

Αυτά τα νοσηρά περί θρησκείας, ιδεολογίας, πατρίδας κι άλλα αρρωστημένα που φορτώνουν στο ποδόσφαιρο θα συνεχίζουν να καλλιεργούνται, διότι πάντα κυκλοφορεί το οπαδικό κοινό.

Πληρώνω εισιτήριο και πάω στο γήπεδο για να δω μπάλα. Όχι να δω μπαλέτο ή να ακούσω μουσική δωματίου στο Μέγαρο Μουσικής. Μπάλα σημαίνει δράση συνεχή και ασταμάτητη για 90 λεπτά και μένα τον θεατή, στην εξέδρα ή στην πολυθρόνα απέναντι από την τηλεόραση να μ’ έχει αιχμάλωτο το παιχνίδι. Αυτό θέλω. Αυτό περιμένω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι μαλακίες είναι αυτές, ότι η Μπάγερν δεν λυπήθηκε την Μπαρτσελόνα. Ότι η Άστον Βιλα δεν… σεβάστηκε τη Λίβερπουλ. Ότι η Λέστερ έπιασε τον ποπό της Σίτι. Αυτά -επιεικώς- είναι για τα καφενεία.

Η ομάδα προηγείται 5-0; Ε, εγώ ο ποδοσφαιρόφιλος θέλω δέκα-μηδέν. Όχι ακριβώς περισσότερα γκολ, αλλά διαρκή προσπάθεια μέχρι και το 90. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων. Γι’ αυτό πλήρωσα εισιτήριο. Για μιάμιση ώρα και οι δυο ομάδες να μ’ έχουν στην τσίτα. Αν μια ομάδα χαλαρώσει στον ρυθμό της γιατί κερδάει με σκορ, τότε με δουλεύει. Δεν με σέβεται ως θεατή.

………………………………………..

Ήταν λάθος του να μην αφήσει τον κλέφτη να τον… κλέψει, διάβασε apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης