Ξεφτίλισε τα εκατομμύρια και στο... διαζύγιό του!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 12:41
Ξεφτίλισε τα εκατομμύρια και στο... διαζύγιό του!

Η Amazon είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικού εμπορίου στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση 1,7 τρισ. δολαρίων. Την ξεκίνησε από το μηδέν το 1994 ο Τζεφ Μπέζος και άμεση συνεργάτιδά του είχε τη σύζυγό του Μακένζι, η οποία είχε την ευθύνη στα λογιστικά της επιχείρησης. Αρχικά η Αμαζόν πουλούσε βιβλία, έκανε το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, αλλά στη συνέχεια «την έπεσε» στο εμπόριο ηλεκτρικών προϊόντων και τεχνολογίας.

Ο επιχειρηματίας το άτομο. Και άπαικτος μάνατζερ. Μιλάει η κονόμα του, τόσο της εταιρείας όσο και το προσωπικό του ταμείο. Έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που ξεπέρασε τα εκατό δισ. σε προσωπική περιουσία. Σήμερα την έχει φτάσει πάνω από 200 δισ., δηλαδή πάνω από το ΑΕΠ της Ελλάδος.

Ο Jeffrey Preston, γνωστός ως Jeff Bezos, πατέρας τεσσάρων παιδιών, γεννήθηκε το 1964, σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου. Έχει ήδη αποχωρήσει από διευθύνων σύμβουλος της Αμαζόν, όχι βέβαια για να την αράξει και να χαρεί τη φιλόγαμη νέα σύζυγο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε άτομα της κατηγορίας του. Ο Τζεφ έχει ένα μεγάλο και αξεπέραστο πρόβλημα: δεν του φτάνει ο χρόνος. Οι 24 ώρες την ημέρα είναι λίγες, πολύ λίγες. Ο θάνατος; Τι είναι αυτό; Δεν το ξέρει, δεν τον ενδιαφέρει να επενδύσει στον θάνατο.

Ο Μπέζος δεν θα πεθάνει. Δεν σκέπτεται, δηλαδή, ότι υπάρχει στη ζωή του ο θάνατος. Ότι κι αυτόν τον περιμένει ο Χάρος. Έχει άλλα σχέδια εκτός Αμαζόν. Να κατακτήσει το Διάστημα. Να κερδίσει χρήματα από τα τουριστικά ταξίδια σ’ άλλους πλανήτες. Ξεκίνησε την μπίζνα το 2018, όταν αμόλησε επανδρωμένο διαστημικό σκάφος και έκανε τις πρώτες δοκιμές, με επιτυχία.

Το 2019 ο Μπέζος καψουρεύτηκε μια κυρία και ζήτησε από τη γυναίκα του να χωρίσουν. H γκόμενα (φώτο) είναι Μεξικάνα, παριστάνει τη δημοσιογράφο, 51 χρόνων με δύο διαζύγια, στο όνομα Λόρεν Σάντσεζ. Στην Ιστορία ο Μπέζος έγινε ο άνθρωπος που πλήρωσε το πιο ακριβό διαζύγιο - 38 δισ. δολάρια. Τα τσέπωσε η MacKenzie Scott και έγινε η Νο 4 πλουσιότερη γυναίκα στην υφήλιο. Το 2021 η 51χρονη Μακένζι παντρεύτηκε κι αυτή.

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Γιατί στην Κίνα το κομουνιστικό κόμμα έδωσε εντολή στα μέλη του να κάνουν... παιδιά, διάβασε apodytiriakias.gr

 

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ... ΛΙΓΟΙ | apodytiriakias.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 13:00