Δεν βγαίνει το ποδόσφαιρο έξω από τη ζωή. Σε χώρες πονεμένες, όπως είναι η Ελλάδα, περνάει στο ντούκου εντελώς η απώλεια ενός… λαϊκού κόμματος. Αν πεθάνει, αν διαλυθεί κόμμα που κυβέρνησε 10 και 20 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ, όμως, και η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν πεθαίνουν ποτέ. Δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Κι όχι μόνον!

Η αποτυχία π.χ. του ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα, ειδικά το πρωτάθλημα του 2019, θα τον γυρίσει 200 χρόνια πίσω. Θα επηρεάσει την καθημερινότητα χιλιάδων παοκτσήδων, κι αυτή είναι μία πραγματικότητα, είτε ακούγεται υπερβολικό αυτό είτε όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα είναι υπέρ του ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι αήττητη, έχει σταθεροποιηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Και από την άλλη δεν υπάρχει στον ορίζοντα ο Παναθηναϊκός, ενώ η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει τεθεί νοκ- άουτ. Από τις παραδοσιακές δυνάμεις, μένει μόνον ο Ολυμπιακός.

Το έργο στο πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μονομαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Το ξαναλέμε: Δεν βγάζεις το ποδόσφαιρο έξω από τη δημόσια ζωή του τόπου. Που σημαίνει, για όποιον γνωρίζει Ιστορία, ότι παίζει η πιθανότητα να μην τελειώσει το πρωτάθλημα. Αν, μάλιστα, στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν το σιγουρέψει, δεν απομακρυνθεί βαθμολογικά από τον Ολυμπιακό, ο κίνδυνος διακοπής είναι ορατός. Χειροπιαστός.

Και πώς να τελειώσει το πρωτάθλημα όταν ήδη πλέον πορεύεται πάνω σε ναρκοπέδιο. Στις ανοικτές κατηγορίες του ενός στον άλλον για ανομολόγητες παρεμβάσεις στη διαιτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί να μην πούμε το άλλο; Τι αξία έχει ένα πρωτάθλημα όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του τον βγάζουν κάλπικο; Αμαρτωλό. Επικίνδυνο να προκαλέσει εκτός ελέγχου επεισόδια μέσα κι έξω από τα γήπεδα.

Στη φώτο, από το προηγούμενο ματς στην Τούμπα, που δεν έγινε, ούτε καν… άρχισε, λόγω του τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού, με συνέπεια να κερδηθεί το παιχνίδι στα χαρτιά. Σήμερα στο κολοσσαίο θέατρο του πρωταθλήματος τα πράγματα είναι χειρότερα. Και προβλέπεται να εξαγριωθούν περισσότερο τα άγρια θηρία της εξέδρας όταν έρθει η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης των δύο διεκδικητών στην Τούμπα.

…………………………………..

Έχουν σηκώσει τα χέρια οι ποδοσφαιρικές αρχές στη σφαγή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης