Κάντε με απλούς τρόπους το μωρό σας να μιλήσει

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015, 08:59
Κάντε με απλούς τρόπους το μωρό σας να μιλήσει
Εάν θέλετε με απλούς τρόπους να χτίσετε τα πρώτα θεμέλια στη γλωσσική ανάπτυξη του μωρούς σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και κάντε το μωρό σας να μιλήσει. Οι έρευνες πρέπει να ξέρετε ότι λένε πως όσο περισσότερο μιλάτε στα παιδιά σας τόσο πιο γρήγορα μιλούν.

Ενθαρρύνετέ το και συμπληρώστε το. Κάθε φορά που το μωρό σας θα πει μία λεξούλα ή μία συλλαβή ενθαρρύνετέ το και συμπληρώστε τη φράση του.

Προσπαθήστε να μιλάτε ενθαρρυντικά και όχι αποθαρρυντικά. Ενθαρρύνετε την προσπάθεια του μωρού σας να μιλήσει ακόμα και αν αυτό που λέει είναι λάθος. Όταν χρησιμοποιείτε πολλές διορθώσεις ή ασκείτε κριτική, περνάτε το μήνυμα πως οι γλωσσικές απόπειρες που κάνει είναι «λανθασμένες» – ίσως έτσι αισθανθεί λιγότερο πρόθυμο να κάνει προσπάθεια στο μέλλον.

Περιγράψτε...περιγράψτε. Εάν αισθάνεστε πως δεν ξέρετε τι άλλο να πείτε προκειμένου να προσφέρετε γλωσσικά ερεθίσματα στο παιδί σας ξεκινήστε να περιγράφετε τις κινήσεις σας π.χ. όταν βγάζετε τα πιάτα από το πλυντήριο, όταν μαγειρεύετε κ.ο.κ. Κάντε μία βόλτα και περιγράψτε τα πράγματα που υπάρχουν γύρω σας, τελικά θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε τόσα πολλά να πείτε…


Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015, 09:23