Aύξηση έως και 20% παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα ψυχικής υγείας της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Και δυστυχώς το 10% από αυτά τα νέα κρούσματα αφορά σε σοβαρά και χρόνια προβλήματα. Λόγω της διαπίστωσης αυτής, η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και τονίζει ότι όσο πιο νωρίς αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα τόσο πιο άμεση και αποτελεσματική είναι η λύση του.

Για όσους ενδιαφέρονται λειτουργεί και η «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να ζητήσουν βοήθεια για θέματα που τους απασχολούν, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να παραπεμφθούν σε κοινοτικές υπηρεσίες, όταν κρίνεται απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρωπαϊκός αριθμός 116 111 είναι ένας αριθμός ατελούς κλήσης, τον οποίο μπορεί να καλέσει παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Η υπηρεσία λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 μ.μ. έως τις 20:30 μ.μ. με την προοπτική να διευρυνθεί η λειτουργία της και τις πρωινές ώρες. Στις κλήσεις απαντούν εξειδικευμένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας σε θέματα παιδιών και εφήβων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης