Ο Πίτερ Ντούπας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της ομογενούς Μερσίνας Χαλβατζή, έκανε αναπαράσταση του εγκλήματός του στο κελί του, κατέθεσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Άντριου Φρέιζερ, ο οποίος υπήρξε συγκρατούμενός του στις φυλακές του Port Philip. O γνωστός δικηγόρος είχε βρεθεί ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και τιμωρήθηκε με πέντε χρόνων φυλάκισης το 2001.

Ο Πίτερ Ντούπας ήδη εκτίει ισόβια ποινή, αφού κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία δύο γυναικών. Είχε καταδικασθεί και για τη δολοφονία της Μερσίνας Χαλβατζή την 1η Νοέμβρη 2007, έκανε όμως έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία έγινε δεκτή και γι’ αυτό η δίκη του επαναλαμβάνεται, όπως επαναλαμβάνεται και το φοβερό μαρτύριο για τους τραγικούς γονείς και την οικογένεια της αδικοχαμένης Μερσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρέιζερ ενώπιον του δικαστηρίου μιμήθηκε την αναπαράσταση της δολοφονίας της Μερσίνας, όπως την έκανε στο κελί του ο Ντούπας.

«Γονατισμένη η κοπέλα προσευχόταν με τα χέρια σε στάση προσευχής μπροστά στον τάφο της γιαγιάς της. Την πλησίασε και τη μαχαίρωσε απανωτά» είπε

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου, ο Γκράιαμ Τόμας, αντέκρουσε τη μαρτυρία του Φρέιζερ, υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να είναι πλαστή με στόχο το $1εκατ. αμοιβή που θα πάρει εκείνος που με τη μαρτυρία του θα οδηγήσει στη διαλεύκανση της δολοφονίας της Μερσίνας Χαλβατζή, καθώς επίσης και τη μείωση του χρόνου της ποινή του Φρέιζερ κατά δύο μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη συνεχίζεται και αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο ακόμη δύο μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης