Τρία βραβεία σε πρόσωπα και φορείς που με τη δραστηριότητά τους τίμησαν και τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ότι θα καθιερώσει ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, όταν παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).

Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο για το Ελληνικό Μέσο Επικοινωνίας του Εξωτερικού, με δραστηριότητες τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στα μέλη των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, θα απονεμηθεί για το 2009 στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Νέας Υόρκης που, όπως τόνισε, επί δεκαετίες, επιτελεί σημαντικό έργο για την ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων που ζουν στις Η.Π.Α. με τη μητέρα πατρίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο βραβείο θα απονέμεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, το τρίτο βραβείο θα δίνεται σε Έλληνες της διασποράς, που με τις επιστημονικές, τις ερευνητικές, τις καλλιτεχνικές ή τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες τίμησαν και τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης