Σε καφενείο μετέτρεψαν την Ολομέλεια το πρωί της Παρασκευής, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ελένη Ζαρούλια επιτιθέμενοι με εκφράσεις πεζοδρομίου στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου αλλά και στο Δικαστικό Σώμα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ήρθε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους αλλά επί της ουσίας δέχτηκε ωμότατη επίθεση με ύβρεις και υποτιμητικούς προς το πρόσωπό του χαρακτηρισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια στιγμή μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης του μίλησε και σε δεύτερο ενικό πρόσωπο, σαν να μιλούσε σε φιλαράκι του.

«Στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί, αλλά που να βρεθεί τσίπα και ευθιξία (αυτές είναι άγνωστες λέξεις για σας) σε όσους νομίζουν ότι φορώντας ένα κοστούμι και μια γραβάτα έγιναν Κύριοι. Το ποιον το κάνουν οι πράξεις κι όχι τα κοστούμια» είπε η κυρία Ζαρούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε ήπιους τόνους εξήγησε ότι έγιναν λάθη στην ιστορία του Ξηρού και ότι θα αναζητηθούν ευθύνες αλλά σε καμιά περίπτωση, είπε ο κύριος Αθανασίου, δεν θα κινδυνεύσει να καταργηθεί ο θεσμός των αδειών.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είχε ανοίξει το χορό των ύβρεων εναντίον του Υπουργού Δικαιοσύνης, των Δικαστικών Αρχών και των κομμάτων κάνοντας λόγο για στημένες δίκες και διορισμούς δικαστών σε θέσεις κλειδιά με σκοπό να εξοντώσουν τη Χρυσή Αυγή.

«…Να απαντήσω λοιπόν στον Υπουργό για το αν θεωρώ αν είναι ο κουτός αυτός και η κυβέρνησή του.
Ασφαλώς και θεωρώ ότι είναι κουτοί, διότι με την απάντηση που δώσατε επιβεβαιώσατε όλα τα λεγόμενά μου… Από κει και πέρα, όσον αφορά την κουταμάρα και την ανοησία που σας διακατέχει, αυτή ασφαλώς και είναι υπαρκτή. …Εσύ Υπουργέ της Δικαιοσύνης, είσαι ένας άνθρωπος γνωστός στους δικαστικούς κύκλους, είναι δεδομένη η εύνοιά σου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία διόρισες σε αυτή τη θέση επειδή είστε συνομήλικοι και συγχωριανοί και γνωστοί εδώ και σαράντα χρόνια. Και αυτά που μου έλεγες άλλοτε στους διαδρόμους ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, να πάψεις να τα λες και να αναλάβεις δημόσια τις ευθύνες σου» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Προεδρεύων (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, να χρησιμοποιείτε πληθυντικό απευθυνόμενος στον Υπουργό. Να μη λέτε «εσύ Υπουργέ» αλλά «εσείς, κύριε Υπουργέ».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έβαλλε κατά πάντων με αφορμή ένα έγγραφο που αποδείκνυε – όπως είπε – την προααποφασισμένη προφυλάκιση των συναδέλφων του, αφού η προανακρίτια εμφανίζεται να έχει προϋπογράψει πριν απολογηθούν οι βουλευτές.

«… Θα κλείσω με τον τρόπο που ξεκίνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης που είναι ο άνθρωπος που καταξεφτέλισε τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη» είπε ακόμη ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Διαβάστε επίσης: Βρέχει πρόστιμα στη Βουλή

Βρισιές Ζαρούλια στην Ολομέλεια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης