«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λέει ο λαός μας, αλλά οι βουλευτές μας έχουν καταρρίψει και αυτόν τον μύθο, γιατί στον χώρο της Βουλής μπορεί να μην υπάρχουν πλέον τασάκια, υπάρχει όμως μπόλικος καπνός!

Η συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων Βουλής αφορούσε στο κάπνισμα (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος) και έδειξε για ακόμη μία φορά πως ο κλοιός γύρω από τους «θεριακλήδες» σφίγγει υπερβολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι και πρόστιμο να μπαίνει σε όσους «συλλαμβάνονται» να κάνουν τζούρες στον χώρο του Κοινοβουλίου πρότεινε βουλευτίνα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Η βουλευτής και παιδίατρος στο επάγγελμα Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη είπε, λοιπόν, ότι «δεν είναι δυνατόν να βάζουμε πρόστιμο στα μαγαζιά του πιο απομακρυσμένου χωριού και να αφήνουμε εδώ τους βουλευτές ανενόχλητους να καπνίζουν». Έτσι, πρότεινε χρηματικό πρόστιμο για όλους εκείνους, βουλευτές και βουλευτίνες, που θα πιάνονται επ’ αυτοφώρω, ακόμα και σε εκείνους που καπνίζουν στο καπνιστήριο.

«Εντάξει, για ένα τσιγάρο στείλτε μας και στη Σπιναλόγκα! Αυτό είναι ρατσιστικό» αντέτεινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος και βγήκε από την αίθουσα, για να πάει μόνος του στη δική του «Σπιναλόγκα», στο καπνιστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί στη Βουλή να μην υπάρχουν σταχτοδοχεία, αλλά καπνός βγαίνει από παντού» επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γιατρός Έκτορας Νασιώκας.

«Ευτυχώς που δεν είναι εδώ η Λιάνα Κανέλλη (μανιώδης καπνίστρια) και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος…» είπε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος, θέλοντας να δείξει τι θα είχαν τραβήξει, αν η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. βρισκόταν στην αίθουσα.

Βέβαια, μετά τις απειλές που εκστόμισε το μέλος του ΕΣΡ, Εύη Δεμίρη, για τους καπνιστές, βλέπω τη Λιάνα Κανέλλη με πούρο πρωί πρωί στον Παπαδάκη, μόνο και μόνο για να δείξει στην κυρία του ραδιοτηλεοπτικού ότι η Κανέλλη δεν καταλαβαίνει τίποτα.

«Μαζέψτε τους καπνιστές συναδέλφους σας από τις τηλεοράσεις» πρότεινε η κυρία Δεμίρη, ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης