Και τι δεν κατεβάζουν… οι βουλευτές που άκουσαν την ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής για νέα μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους.

Μπροστά στην κάμερα όλοι κάνουν μακρύ σταυρό και θα ορκιστούν ότι είναι υπέρ των μέτρων και ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν για την έξοδο από την κρίση. Στο καφενείο, όμως, το πρωί οι… άγιοι δεν βρήκαν ησυχία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χίλια ευρώ λιγότερα θα είναι τα έξοδα του προέδρου του Κοινοβουλίου, 850 ευρώ μείον το ταμείο των βουλευτών μηνιαίως και 150 έως 350 ευρώ λιγότερα θα μπαίνουν στο πορτοφόλι των εργαζομένων.

Σήμερα, στη Βουλή, όλοι μα όλοι έχουν ένα κομπιουτεράκι στο χέρι και κάνουν λογαριασμούς.

Για τους βουλευτές θα ισχύσει και το 2010 η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%, η οποία αντιστοιχεί σε 390 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα των Βουλευτών για οργάνωση του γραφείου τους και έξοδα κίνησης. Η μείωση αυτή ανέρχεται σε 220 ευρώ μηνιαίως.

Μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές της Βουλής, ποσό που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε μείωση 200 ευρώ μηνιαίως.

Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής αναστέλλεται, όπως και για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, καθώς και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδομάτων που τυχόν προβλεπόταν.

Επίσης, έχουμε και λέμε: μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα υπερωριακής εργασίας και κίνησης. Μειώνεται κατά 10% το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης, όταν αυτό αντιστοιχεί μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ, και κατά 15%, όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ ανά μήνα.

Με τις μειώσεις αυτές των μικτών αποδοχών, η συμβολή των υπαλλήλων της Βουλής στη μείωση των δαπανών κυμαίνεται κατ’ άτομο από 155 ευρώ έως και 350 ευρώ μηνιαίως.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής. Πάντως, αν ο κύριος Πετσάλνικος έχει λόξιγκα σήμερα, ας αναζητήσει την αιτία στους εργαζομένους.

Βέβαια, ένα αμυδρό χαμόγελο έμεινε στους υπαλλήλους, διαπιστώνοντας ότι ο πρόεδρος ήταν λιγάκι γενναιόδωρος και δεν τους άγγιξε τον 15ο και 16ο μισθό!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης