Στα χαρακώματα τα κόμματα με το πόρισμα της Εξεταστικής

Δ. Κ.
Στα χαρακώματα τα κόμματα με το πόρισμα της Εξεταστικής
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξημερώματα Δευτέρας ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης παρέδωσε στα κόμματα το πόρισμα της πλειοψηφίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» ανάβοντας παράλληλα και το φιτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για 4 πρώην Υπουργούς και ζητάμε για δύο πρώην Υπουργούς περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές ,προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, που αφορούν την τροπολογία Λοβέρδου που ανοίγει το δρόμο εκποίησης του Ντυνάν και τον πλειστηριασμό επί Άδωνι Γεωργιάδη» σημείωσε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης.

«Και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθ ’οιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον Υπουργών το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη» σημείωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Το πόρισμα είναι για τα σκουπίδια όπως όλος ο Συριζα» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εμμέσως πλην σαφώς έπρεπε για την πώληση του Ντυνάν να είχε πάρει και βραβείο.

«Να μας καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μας δώσει και βραβείο» σημείωσε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΟΡΙΣΜΑ: Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ’ αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν.

«Φιάσκο, έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο της πολιτικής μηχανορραφίας, της πολιτικής εξαχρείωσης» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΟΡΙΣΜΑ: Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας αναφέρει επίσης ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές αφού σύμφωνα με τους Βουλευτές της πλειοψηφίας έλαβε υπόψη τις εκτιμηθείσες αξίες κινητών –ακινήτων και άυλων δικαιωμάτων του Ερρίκος Ντυνάν.

ΠΟΡΙΣΜΑ:Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του όλου ζητήματος από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη οικονομική ζημία ισόποση με το ύψος των μη βεβαιωθέντων χρεών (πιθανό ύψος: 4.500.000 ευρώ) προς όφελος της μοναδικής ενυποθήκου δανείστριας ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 14:35