«Άξιος, άξιος!» ζητωκραύγασαν οι περισσότεροι βουλευτές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έγειρε λιγάκι το σώμα του προς τα εμπρός για να τους ευχαριστήσει.

Στη συνέχεια, όμως, λίγο έλλειψε να μας φύγει ο πρόεδρος από άλλη πόρτα, πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία της ορκωμοσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, πρόβλημα δεν θα υπήρχε, γιατί θα τον είχε σταματήσει, ούτως ή άλλως, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Κώστας Καζάκος, ο οποίος μπήκε στην Ολομέλεια στο παρά πέντε του… τέλους της ορκωμοσίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μόλις υπογράψει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας για τη δεύτερη τετραετία και κατέβηκε για να χαιρετήσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Και επειδή ο πρόεδρος είναι ευγενής άνθρωπος… και επειδή μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, χαιρέτισε όλους όσοι ήταν στην πρώτη θέση των εδράνων.

Μέχρι, όμως, να φτάσει μπροστά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο Κάρολος Παπούλιας βρισκόταν ήδη στα έδρανα του Κομμουνιστικού Κόμματος, έχοντας ένα σύντομο χαιρετισμό και μια συνομιλία με την Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τα έδρανα του Κομμουνιστικού Κόμματος το… χάος, δηλαδή η πλαϊνή πόρτα εξόδου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε να μας φύγει από εκεί, νομίζοντας πως όλα είχαν τελειώσει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βήμα της Βουλής τα νοήματα πήγαιναν σύννεφο για να καταφέρουν να ειδοποιήσουν τον Κάρολο Παπούλια να μη φύγει, αφού τίποτα δεν είχε τελειώσει…

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, (συντόνιζε τη διαδικασία) κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να… «ξεκουνήσει» απ’ τα πίσω έδρανα και να πάει κοντά στον πρόεδρο για να τον χαιρετήσει, καθώς μετά από υπόδειξη ενός υπαλλήλου της Βουλής, ο Κάρολος Παπούλιας πήρε πάλι το «σωστό δρόμο».

Ακολούθησε φιλική χειραψία του προέδρου τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που είχε, εν τω μεταξύ, φτάσει στα μπροστινά έδρανα, κάνοντας «καραούλι» στον πρόεδρο για να τον χαιρετήσει.

Από εκεί κι ύστερα, όλα κύλησαν ομαλά. Είχε προηγηθεί, ωστόσο, εκείνο το κατεβατό του όρκου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος τα διάβασε όλα μαζί και παραλίγο να μας μπερδέψει τον πρόεδρο στο «όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαιρέτου Τριάδας …», γρήγορα, όμως, ο Κάρολος Παπούλιας βρήκε τα λόγια ξανά του.

Σταυρό αυτή την φορά από τα έδρανα του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν έκανε κανένας, αφού η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη απουσίαζε.

Από το Συνασπισμό απουσίαζε και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος δεν θα έκανε σταυρό ούτε στον όνειρό του, πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια της δέησης.

Αμήν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης