Τι κοινό έχουν οι «Πόντιοι Πιλότοι» από το Κιλκίς, η «Μ.Α.Σ.Α.» από τα Χανιά, οι «Spartan Warriors» από τον Κορυδαλλό, οι «Greek Hot Torreros» από την Καρδίτσα και οι «Αλεξισκουπιστές» από την Παλλήνη; Αυτές και πολλές άλλες ομάδες επίδοξων πιλότων από όλη την Ελλάδα ακονίζουν τα φτερά τους για τολμηρές πτήσεις στο 2.Red Bull Flugtag!

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, από τις 16:00 το απόγευμα, δεκάδες περίεργες ιπτάμενες κατασκευές θα εισβάλουν στον εναέριο χώρο πάνω από τη Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου! Ο Γιώργος Λιανός και η Μαίρη Συναντσάκη θα παρουσιάσουν την πιο απίθανη ημέρα πτήσης, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαράντα περίπου ομάδες, θα ριχτούν στη μάχη διεκδικώντας μοναδικά έπαθλα! Απόσταση Πτήσης – Δημιουργικότητα – Σκηνική Παρουσία: αυτά μόνο μετράνε στην Ημέρα Πτήσης! Όποιος έχει εφευρετικό πνεύμα και αρκετό θάρρος, μπορεί να γίνει ένας από τους τολμηρούς «πιλότους» που θα πάρουν φόρα από τη ράμπα του Red Bull Flugtag, θα πετάξουν πάνω από τη θάλασσα του Φαλήρου και στη συνέχεια θα βουτήξουν θεαματικά στα νερά του. Κριτές-έκπληξη, ειδικοί στις πτήσεις, στον αθλητισμό ή στο στυλ θα αξιολογήσουν τις ομάδες και τα οχήματά τους.

Για την κατασκευή αυτών, επιστρατεύθηκαν διάφορα υλικά: από σίδερο, ξύλο και ύφασμα, φελιζόλ και νάιλον μέχρι πολυουρεθάνη, μουσαμά, αφρολέξ και καλάμι, στρώμα, ποδήλατο και ό,τι άλλο βάζει ο νους, έχει ριχτεί στη μάχη του αυτοσχέδιου ιπτάμενου οχήματος.

Σύγχρονοι «Ίκαροι» με μπόλικες δόσεις αυτοσαρκασμού, γυναικείες ομάδες έτοιμες για όλα, θαρραλέοι teenagers, τρελές παρέες και επίδοξοι κάτοχοι του παγκόσμιου ρεκόρ απόστασης δίνουν μια πρώτη γεύση για όλα όσα θα συμβούν στο ιπτάμενος γεγονός του καλοκαιριού. Πλέον ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τις εκκεντρικές στολές και τις ιπτάμενες κατασκευές που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. Τα τετραμελή πληρώματα από τη Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Βόλο, Κεφαλονιά, Σπέτσες, Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις, διψούν για περιπέτεια στους αιθέρες και βρίσκονται ένα βήμα πριν τη μεγάλη μέρα, όταν θα πάρουν φόρα από τον ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο απογείωσης 30 μέτρων με προορισμό τον γαλάζιο ορίζοντα… ή τον πάτο της θάλασσας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το Flugtag

Flugtag σημαίνει «ημέρα πτήσης» στα γερμανικά. Το Red Bull Flugtag άνοιξε τα φτερά του για πρώτη φορά το 1992 στη Βιέννη και από τότε έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο όπως το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο, το Ντουμπρόβνικ, την Πράγα και πολλές άλλες. Φέτος, απογειώνεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου και σας προσκαλεί να ζήσετε την εμπειρία μιας μοναδικής «ημέρας πτήσης».

Για περισσότερες πληροφορίες: www.redbullflugtag.gr.


Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης