Ανησυχία προκάλεσε σε κατοίκους στις Φιλιππίνες το θέαμα που αντίκρισαν σε μία παραλία. Οι κάτοικοι εντόπισαν ένα νεκρό θαλάσσιο κήτος, το οποίο μάλιστα ήταν καλυμμένο με ένα περίεργο υλικό που έμοιαζε με μαλλιά.

Το έξι μέτρων θαλάσσιο κήτος εντοπίστηκε στο Barangay, San Antonio στην επαρχία Oriental Mindoro, στις Φιλιππίνες την Παρασκευή το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tam Maling, ο οποίος ήταν αυτός που εντόπισε πρώτος το θαλάσσιο κήτος, ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, εικόνες από αυτό το εντυπωσιακό θέαμα, με το εξής σχόλιο «προσευχηθείτε για εμάς», καθώς φοβήθηκε ότι το πλάσμα αυτό ήταν σημάδι ενός επερχόμενου σεισμού.

Παρόλο που αυτή η θεωρία ακούγεται κάπως δραματική και παράλογη, το 2017 ένας σεισμός είχε ως αποτέλεσμα να ξεβραστούν στην επιφάνεια νεκρά θαλάσσια κήτη, μεταξύ των οποίων και ένα που έμοιαζε με αυτό που βρέθηκε την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις φήμες και το μυστήριο που πλανάται γύρω από τον εντοπισμό αυτού του κήτους, οι πιθανότητες λένε ότι πρόκειται για φάλαινα σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, «μάλλον φάλαινα φυσητήρας», σύμφωνα με την Υπηρεσία Υδάτινης Πανίδας των Φιλιππίνων.

Να σημειωθεί, ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους σημειώθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό όπως επίσης και τον Οκτώβριο του 2016.

Πηγή: RT.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης