Του Κώστα Μπετινάκη

Αποχαιρετώντας το 2018, έχουμε να θυμηθούμε ότι τόσο πολιτικά, όσο και στρατιωτικά, κοινωνικά, οικονομικά, χρηματοδοτικά, ή ακόμη οικολογικά, η ανθρωπότητα έκανε γιγάντια βήματα προς τα πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ουδεμία από τις ευκαιρίες που είχαν προκύψει προωθήθηκε ώστε να ικανοποιηθούν ζωτικά συμφέροντα της ανθρωπότητας.
Τα forum της παγκόσμιας ελίτ όπως η Τριμελής Επιτροπή, ή η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, εξακολούθησαν να προγραμματίζουν νέους πολέμους, προσδιορίζοντας την παγκόσμια οικονομία στα μέτρα των ολίγων, αδιαφορώντας για προσφυγική κρίση που προκαλούν όσο και την κλιματική και οικολογική καταστροφή.

Αντίθετα με την ιδρυτική τους διακήρυξη, οι διεθνείς οργανισμοί, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των σημαντικότερων κρατών και το παγκόσμιο νομικό σύστημα, εξυπηρετούν τα σχέδια της παγκόσμιας αυτής ελίτ εναντίον της πλειοψηφίας των λαών αλλά και εκείνων των ελάχιστων οργανισμών που αντέχουν να αντιστέκονται.

Ο παγκόσμιος «αμυντικός» προϋπολογισμός που δαπανάται για τις παγκόσμιες στρατιωτικές αποστολές και την δημιουργία νέων οπλικών συστημάτων ξεπερνά τα $1,7 τρισεκατομμύρια. Παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες για την καταστροφή της βιόσφαιρας , όπως υπολόγισε ο διεθνής οργανισμός SIPRI της Στοκχόλμης για το 2017.
Ακόμη και οι κινεζικές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν το 2017 σε σύγκριση πριν δύο δεκαετίες, την στιγμή που οι ρωσικέ αμυντικές δαπάνες μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 1998. Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες σύμφωνα με το SIPRI.
Νέα απειλή για την βιόσφαιρα αποτελεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης και άλλων πυραύλων μέσου βεληνεκούς, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία (INF).
Η άρνηση των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ να συμμορφωθούν στους οικολογικούς όρους για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη δημιουργούνται απαισιόδοξες προοπτικές για την ύπαρξη της ανθρωπότητας.
Οι πλέον απαισιόδοξοι προβλέπουν καταστροφικές καταστάσεις για την ανθρωπότητα το 2026

Οι ελπίδες για το 2019 είναι ελάχιστες πως θα αντιστραφεί η νοοτροπία για να αδράξει η ανθρωπότητα τις ευκαιρίες και να μην χαθούν, όπως έγινε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολο για τους «πολιτισμένους λαούς» να υπακούσουν στις επιταγές των οικολόγων και να περιορίσουν την κατανάλωση κατά 80%, του νερού, της οικιακής ενέργειας, των καυσίμων, του χαρτιού, του κρέατος και των πλαστικών, προκειμένου να σωθεί η ζωή στον πλανήτη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης