Δεκάδες νεκρά χρυσόψαρα στο φράγμα Αποσελέμη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 13:02
Δεκάδες νεκρά χρυσόψαρα στο φράγμα Αποσελέμη

Βίντεο με δεκάδες νεκρά χρυσόψαρα που εντοπίστηκαν στο φράγμα Αποσελέμη, από το οποίο υδρεύονται το Ηράκλειο, η Χερσόνησος και ο Άγιος Νικόλαος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί και επιστήμονες έλαβαν δείγμα του νερού προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα αίτια του θανάτου τους.

Το απίστευτο σκηνικό κατέγραψε ο Sarantos Nikos και το δημοσίευσε στο youtube αναφέροντας:

«Ένα απίστευτο σκηνικό ζωής και θανάτου διαδραματίστηκε μπροστά μου όταν κατέγραφα με το drone και την κάμερα μου το περίεργο φαινόμενο του θανάτου εκατοντάδων χρυσόψαρων στον ποταμό που καταλήγει στην λίμνη του φράγματος Αποσελέμη. Ξαφνικά μέσα στο ποτάμι εντοπίζω ένα φίδι να γλιστράει με γρήγορες κινήσεις ανάμεσα σε νεκρά και ζωντανά ψάρια έχοντας αρπάξει με τα κοφτερά δόντια του ένα από αυτά, προσπαθώντας να βρει ένα απόμερο κομμάτι στεριάς για να απολαύσει το γεύμα του. Σε μια στιγμή σταμάτα και έχοντας πάντα στο στόμα του το χρυσόψαρο, σηκώνεται σαν να επιδεικνύει το λάφυρο του και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζει το ψάξιμο. Στη συνέχεια και αφού βρήκε κρυψώνα πίσω από ένα ξύλο επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο για αυτό τους νόμους της φύσης και της τροφικής αλυσίδας... Η έκπληξη μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα ότι αυτό το φίδι δεν ήταν ο μοναδικός θηρευτής στο ποτάμι. Ανάμεσα στα νεκρά και τα ζωντανά χρυσόψαρα υπήρχαν τουλάχιστον και άλλα τρία φίδια. Κολυμπούσαν ανάμεσα στα ανήμπορα να αντιδράσουν ψάρια, σερνόντουσαν απάνω τους και τα μύριζαν για να διαλέξουν το επόμενο γεύμα τους. Το ένα ερπετό μάλιστα που ήταν το μεγαλύτερο και ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, είχε ένα εμφανές εξόγκωμα στη μέση του σώματος του που παρέπεμπε σε προηγούμενο πλούσιο γεύμα. Το βλέπουμε να δαγκώνει ένα νεκρό ψάρι στο κεφάλι και να το αφήνει τελικά συνεχίζοντας το ανατριχιαστικό κυνήγι μέσα στο σκηνικό θανάτου με εκατοντάδες νεκρά και μισοπεθαμένα χρυσόψαρα που έψαχναν απεγνωσμένα για οξυγόνο. Δάγκωναν ή προσπαθούσαν να δαγκώσουν τα ψάρια στα μάτια και στο κεφάλι. Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που εξελίχτηκε ξαφνικά μπροστά μου και μεγάλη τύχη που είχα το drone και την κάμερα για να την μοιραστώ μαζί σας».

Δείτε το βίντεο:

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 13:04