Δύο τροχαία ατυχήματα με αρκούδες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 10:37
Δύο τροχαία ατυχήματα με αρκούδες
Ακόμα δύο τροχαία ατυχήματα με αρκούδες σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Το πρώτο έγινε την Παρασκευή στις 19:30 το απόγευμα στην περιοχή των Κορεστίων (οικισμός Γαύρος) στον οδικό άξονα Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή. Το άτυχο ζώο δέχθηκε διπλό χτύπημα από το διερχόμενο όχημα, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς ο οδηγός του δεν τραυματίστηκε.

Το δεύτερο ατύχημα έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου στο ψηλότερο σημείο της διάβασης Ξ. Νερού-Βεύης του οδικού άξονα Αμυνταίου Φλώρινας (με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά), στη θέση Κλειδί, όπου έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν έξι θανατηφόρα τροχαία με θύματα τέσσερις αρκούδες και δύο λύκους. Μάλιστα, στο σημείο του ατυχήματος έχει τοποθετηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ειδική πινακίδα που προειδοποιεί τους οδηγούς πως είναι πιθανό αρκούδες να διασχίσουν τον δρόμο.

Ευτυχώς και οι δύο περιπτώσεις δεν αποτελούν θανατηφόρα ατυχήματα, καθώς οι αρκούδες διέφυγαν τραυματισμένες στις παρακείμενες δασικές περιοχές.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατέφθασε εσπευσμένα στα σημεία των ατυχημάτων και αμέσως κινήθηκε σε αναζήτηση των τραυματισμένων ζώων. Η αναζήτηση επαναλήφθηκε και το επόμενο πρωί και για τα δύο περιστατικά, απέβη όμως άκαρπη και δεν βρέθηκαν τραυματισμένες ή νεκρές οι αρκούδες.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ γνωστοποιεί τα δύο περιστατικά, προκειμένου να ενημερωθούν οι οδηγοί εν όψει του εορταστικού τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, οπότε και η κίνηση αναμένεται αυξημένη.

Τόσο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού από την Κοζάνη ως τα Ιωάννινα όσο και στους καθέτους της με έμφαση στον άξονα Σιάτιστα - Καστοριά, και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας ο Αρκτούρος παρακαλεί τους οδηγούς να κινούνται με ταχύτητα χαμηλότερη των ορίων και την τήρηση του ΚΟΚ, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Τα σημεία των οδών με τις ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.

«Για να μην έχουμε καμία άλλη απώλεια άγριας ζωής και για να μη θρηνήσουμε ούτε μία ανθρώπινη ζωή, ας προλάβουμε τις απώλειες ως ενεργοί πολίτες και για όσο η Πολιτεία αργεί!» τονίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Πηγή: newsbeast.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 10:50