Για δέκατη χρονιά πραγματοποιείται η οικολογική κατασκήνωση για εφήβους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 05:09
Για δέκατη χρονιά πραγματοποιείται η οικολογική κατασκήνωση για εφήβους
Το ECOCAMP είναι μια ειδική περιβαλλοντική κατασκήνωση που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται για εφήβους 13-16 ετών, που κατοικούν στις πόλεις. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 10η χρονιά, στη μαγευτική και καταπράσινη Ροδέα, σε μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής. Μέσα στο ελατοδάσος, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Το ECOCAMP είναι μια περιβαλλοντική κατασκήνωση με προτεραιότητα στη καλλιέργεια των έφηβων μέσα από τη φιλοπεριβαλλοντική παρέα και στις θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακές δράσεις, όπως το ζύμωμα του ψωμιού, το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα και τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.

Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και θα παρακολουθήσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον και την παράδοση που χάνεται. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία, ή ορειβατικό ποδήλατο πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.

Το ECOCAMP είναι μια πρόταση του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων. Η κατασκήνωση θα υλοποιηθεί από 28 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου και θα συμμετέχουν νέοι από όλη τη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 05:13