Ιωάννινα: Νέα εστία ρύπανσης της Λίμνης από αγωγό αποχέτευσης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 09:58
Ιωάννινα: Νέα εστία ρύπανσης της Λίμνης από αγωγό αποχέτευσης
Τα αποτελέσματα του νέου ελέγχου που πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014, υπάλληλοι των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τον εντοπισμό των αιτιών της ρύπανσης της λίμνης Παμβώτιδας, διαβιβάστηκαν (με ημερομηνία 18-8-2014) από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στη ΔΕΥΑΙ, στον Δήμο Ιωαννιτών και στις άλλες αρμόδιες Αρχές.

Από τη διερεύνηση που έγινε, εντοπίστηκε εκροή ακαθάρτων υδάτων από κατακόρυφο τσιμεντένιο αγωγό κοντά στο Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ που βρίσκεται πίσω από συγκρότημα κατοικιών, πλησίον της συμβολής των οδών Δάφνης & Ολυμπιονικών στην Ανατολή Ιωαννίνων. Πρόκειται για το ίδιο σημείο (φρεάτιο του αποχετευτικού δικτύου), που είχε εντοπιστεί εκροή από το Τμήμα Υδροοικονομίας και στις 8 Αυγούστου, ύστερα από καταγγελίες περιοίκων.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ζητούν από τη ΔΕΥΑΙ την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, διακοπή της υπερχείλισης, σφράγιση του αγωγού και εξυγίανση της περιοχής. Παράλληλα, από τον Δήμο ζητούν να προβεί στις δικές του ενέργειες, στον έλεγχο και στην επιβολή κυρώσεων, εφόσον διαπιστώσει παράνομη διάθεση λυμάτων.

Πηγή: pamepreveza.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 10:01