Ραδιοσήμανση αρκούδων από την «Καλλιστώ»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 13:52
Ραδιοσήμανση αρκούδων από την «Καλλιστώ»
Στα χνάρια πέντε αρκούδων βρίσκονται από τον περασμένο Μάιο τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», που έχουν «φορέσει» ειδικούς πομπούς στα μεγαλόσωμα ζώα, προκειμένου να παρακολουθούν τις περιοχές στις οποίες κινούνται.

Ο Ωρίων είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία και βάρος αρκούδα, αφού φθάνει τα 235 κιλά στα 20 της χρόνια και πιάστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Ο Άνεμος είναι κατά δύο χρόνια μικρότερος και κινείται πολύ κοντά στη χάραξη του προς κατασκευή τμήματος του κάθετου άξονα «Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή».

Η Ηλιάνα, ηλικίας περίπου 8 έως 10 ετών, και η σχεδόν συνομήλική της, Σαβίνα, κινούνται πολύ κοντά και διασχίζουν τον κάθετο άξονα της Εγνατίας, Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, ενώ η μικρότερη της παρέας, η 6χρονη Οινόη, πιάστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πολυάνεμου.

Οι αρκούδες ραδιοσημάνθηκαν στο πλαίσιο του έργου «LIFE ARCTOS/KASTORIA. Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς- Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, σε συνεργασία με την «Καλλιστώ» και την Αναπτυξιακή Καστοριάς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 13:52