Ανακοίνωση εξέδωσε η φιλοζωική ομάδα Animal Rescue Lemnos με αφορμή τον εντοπισμό και τη φροντίδα αδέσποτων ζώων, ζητώντας τη βοήθεια όσων επιθυμούν να συνδράμουν στην περίθαλψή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Animal Rescue Lemos δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό τη μείωση των κακοποιημένων ζώων στο νησί της Λήμνου. Επρόκειτο για μια ανεξάρτητη ομάδα φιλόζωων πολιτών, η οποία δεν έχει έσοδα, όμως περισυλλέγει, φιλοξενεί, περιθάλπει, κατά περίπτωση περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας, από την στιγμή που οι αρμόδιοι για την διαχείριση των αδέσποτων δεν τα αναλαμβάνουν. Αυτήν τη στιγμή στον ιδιωτικό χώρο του Αnimal Rescue Lemnos φιλοξενούνται δύο αδέσποτα σκυλιά.

Ο Λάμπρος εντοπίστηκε και περισυλλέχθηκε στις 5/5/2016 από άνθρωπο της ομάδας. Από την επίσκεψη μας στο κτηνιατρείο διαγνώστηκε καλαζάρ 1/1600. Έκτοτε φιλοξενείται στον ιδιωτικό χώρο του Αnimal Rescue Lemnos, όπου συνεχίζει τη θεραπεία του με φάρμακο zylapour. Σύντομα θα χρειαστεί να γίνει επανέλεγχος της εξέτασης τίτλου αντισωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 6/11/2016 περισυλλέξαμε έναν μικρόσωμο σκυλάκο μόλις 7 κιλών, ο οποίος για πολλούς μήνες περιφερόταν αδέσποτος στη Μύρινα, εν γνώση των αρμόδιων για την διαχείριση των αδέσποτων. Έως τώρα φιλοξενείται στον ιδιωτικό χώρο του Αnimal Rescue, ενώ έχουν γίνει και επαφές, ώστε να προωθηθεί για υιοθεσία.

Εννιά γάτες φιλοξενούνται, ταΐζονται, περιθάλπονται. Οι γάτες αυτές βρέθηκαν «τυχαία» στον δρόμο μας, και σαφώς δεν κλείσαμε τα μάτια μας, ούτε γυρίσαμε το βλέμμα. Πρόκειται για γατάκια τα οποία κινδύνευε η ζωή τους από διερχόμενα αυτοκίνητα, με προβλήματα όρασης, υποσιτισμένα- σκελετωμένα και άρρωστα. Σε όλες τις περιπτώσεις μετά από καθοδήγηση κτηνιάτρου γίνεται η κατάλληλη θεραπεία (κολλύρια, αντιβιώσεις ειδική τροφή για διάρροια, εσωτερική-εξωτερική αποπαρασίτωση) με έξοδα του Αnimal Rescue Lemnos. Ανυπεράσπιστα πλάσματα που αν κάποιος νοιαστεί, από γατάκια γίνονται ενήλικες γάτες, οι οποίες όμως εξακολουθούν να χρειάζονται περίθαλψη και φροντίδα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες απευθυνθήκαμε στο Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου και συγκεκριμένα στην αντιπρόεδρο Δημοπούλου Φωτεινή, προκειμένου να συνδράμουν στην περίθαλψη των αδέσποτων σκυλιών και γατιών, όπως ορίζει ο Νόμος αλλά σύμφωνα και με το καταστατικό του σωματείου τους. Η ίδια δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν καμία βοήθεια και ότι τα περιστατικά που βρίσκουμε να τα αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η τήρηση του εμβολιασμού των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων για την ασφάλεια τόσο των ίδιων αλλά και των πολιτών. Να κάνουμε σαφές ότι ως άτυπη ομάδα φιλόζωων πολιτών δεν έχουμε δικαίωμα να διοργανώνουμε ούτε bazaar ούτε να τοποθετούμε κουμπαράδες εν αντιθέσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει όχι εμάς, αλλά τα αδέσποτα ας επικοινωνήσει στη σελίδα μας ή στο τηλέφωνο 6970 654364.

Καλές γιορτές σε όλον τον κόσμο με υγεία και αγάπη!

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης