Στα επόμενα χρόνια παρέπεμψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος την αναγνώριση του επαγγέλματος των αστυνομικών ως επικίνδυνο. 

Σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» ανέφερε, ότι «έχουμε προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συνδικάτα των αστυνομικών, στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε τι μπορεί να γίνει για να αναγνωριστεί και τυπικά το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, ότι αυξάνεται το όριο για πληρωμή για τις νυχτερινές ώρες των αστυνομικών. «Οι αστυνομικοί μας, λοιπόν, θα έχουν ως όριο όχι τις 48 ώρες το μήνα, όπως είχαν ως τώρα, αλλά τις 64. Γιατί οι αστυνομικοί μας τις εργάζονται αυτές τις ώρες». 

Τέλος, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. «Για να έχετε πλήρη εικόνα, μόνο το πρώτο 6μηνο της χρονιάς που διανύουμε, του 2022, έχουν υπάρξει 90.000 αποτροπές παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό. Η Αστυνομία φυλάει τα σύνορα με ισχυρό και αποτελεσματικό τρόπο. Μόνο το πρώτο 6μηνο, σε ολόκληρη την χώρα, υπάρχουν 500 συλλήψεις, πάνω από 500 συλλήψεις παράνομων διακινητών». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης