Θερμός υποστηρικτής των Special Olympics ο πρωθυπουργός

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 18:45
Θερμός υποστηρικτής των Special Olympics ο πρωθυπουργός
Την πλήρη στήριξή του στον θεσμό των Special Olympics εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, 262 μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Επίσης στην συνάντηση αυτή δύο αθλητές παρέδωσαν στον πρωθυπουργό την Δάδα των Αγώνων. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους δύο αθλητές και υπογράμμισε ότι «δίνουν το παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει κανείς ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων».

Η κ. Δεσποτοπούλου, από τη μεριά της, ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν ιδρυτικό μέλος των Special Olympics στην Ελλάδα το 1990 και μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου τους και είχε παροτρύνει από τότε την κ. Δεσποτοπούλου να υλοποιήσει το όραμα της ιδρύτριας του θεσμού, κ. Kennedy.

Πρόσθεσε δε ότι ήταν ο κ. Παπανδρέου που τη δίδαξε τα πρώτα βήματά της στον θεσμό, με αποτέλεσμα σήμερα να συμμετέχουν 12.000 αθλητές σε 104 πόλεις όλης της Ελλάδας και την Διεθνή Επιτροπή να ψηφίζει τους Special Olympics Ελλάς ως πρόγραμμα-μοντέλο για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, είπε στον κ. Παπανδρέου ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 7.633 αθλητές από 185 χώρες μαζί με 2.500 προπονητές, ενώ αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα περίπου 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών.

Η Φλόγα των Αγώνων θα ανάψει στις 9 Ιουνίου 2011 και θα λέγεται «Φλόγα των Αγώνων της Ελπίδας» και το μήνυμα που θα στείλει παγκοσμίως θα είναι μήνυμα συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, σεβασμού της διαφορετικότητας, εκεχειρίας και οικοδόμησης μιας κοινωνίας «που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται».

Τέλος, ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας την κ. Δεσποτοπούλου ότι έχει την στήριξη όλων, υπογράμμισε ότι «η διοργάνωση των αγώνων θα αναδείξει και πάλι μια Ελλάδα διαφορετική, μια Ελλάδα πολύ καλύτερη και μια Ελλάδα πολύ πιο ανθρώπινη, η οποία, δεν αποκλείει, αλλά εντάσσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και στη συμμετοχή».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 18:45