Άδικους, χαρακτήρισε τους έμμεσους φόρους ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε πρωινές του δηλώσεις, ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που θα ισχύσουν στον ΦΠΑ, είπε ότι θα μπορούν να ελέγχονται συναλλαγές που τώρα είναι ανεξέλεγκτες.

Σχετικά με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία αναφέρθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όμως ο χρόνος είναι σε συνάρτηση δεδομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις σε μία διαπραγμάτευση, όπως αυτή που ζούμε», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης, θα πρέπει να το απλώσουμε σε βάθος τεσσάρων ετών».

Ζήτησε από την κοινωνία να «δείξει αντοχές» τις οποίες θεωρεί ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να δείξουν αρκεί να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα κυβέρνηση «θα αλλάξει τον δρόμο».

«Το αποτέλεσμα της κατάργησης και της αναστολής είναι το ίδιο», είπε αναφερόμενος στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για την οποία τόνισε ότι, δεν θα εφαρμοστεί και δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ανέφερε ότι η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο άμεσο μέλλον, ενώ ερωτηθείς για την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων, είπε ότι «οποιαδήποτε άρνηση είναι για να ταπεινωθεί η κυβέρνηση».

«Προσωπικά και συλλογικά δεν θα δεχτούμε αυτή την ταπείνωση» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: «Συμφωνία με τους δανειστές έως τις 5 Ιουνίου»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης