Αυστρία: Επικριτικά δημοσιεύματα για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 22:08
Αυστρία: Επικριτικά δημοσιεύματα για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα
Με έντονα επικριτική διάθεση, η πλειονότητα των αυστριακών εφημερίδων δίνει ιδιαίτερα μεγάλη έκταση στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

«Η νέα φιλία εξοργίζει την Ε.Ε.», γράφει στον τίτλο πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της, με φωτογραφία των Αλέξη Τσίπρα και Βλαντίμιρ Πούτιν, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας λαϊκιστική «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», παρατηρώντας ότι «τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γίνεται δεκτός στο Κρεμλίνο από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τόν δελεάζει με εμπορικές ανακουφίσεις».

Στις εσωτερικές της σελίδες, η εφημερίδα κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «προκλητική επίσκεψη στη "ρωσική αρκούδα", που εξαιτίας του ρόλου της στην κρίση της Ουκρανίας είναι απομονωμένη από την Ε.Ε.».

«Οχι χρήματα, αλλά φυσικό αέριο για τους Έλληνες», τιτλοφορεί εκτενή ανταπόκρισή της, στην οποία αναφέρεται στις συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, η εφημερίδα «Κουρίρ», η οποία στη σχετική ανάλυσή της κάνει λόγο για «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που απειλεί να αποκτήσει ρήγματα» στην Ε.Ε..

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα γράφει ότι με το ταξίδι αυτό δοκιμάζεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δεδομένου αφενός ότι η Ελλάδα θα προμηθεύεται ρωσικό αέριο σε ειδικές τιμές, αφετέρου ότι η Ρωσία θα χαλαρώσει το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα.

Ολόκληρη την πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ντι Πρέσε» καταλαμβάνει το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Οι σύμμαχοι του Πούτιν στην Ε.Ε.», αναφέροντας στον υπέρτιτλο ότι «ασθενείς εθνικές οικονομίες, λαϊκιστές της Ε.Ε. και οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της Μόσχας συνιστούν το στρατόπεδο εκείνων των σκεπτικιστών εναντίον των κυρώσεων εντός της Ε.Ε., που προσπαθεί να επηρεάσει το Κρεμλίνο», ενώ στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει ανταπόκριση με τίτλο «Ο Πούτιν κάνει ελκυστικό στον Τσίπρα τον νέο αγωγό φυσικού αερίου».

«Ο Τσίπρας στον Πούτιν: Ενεργειακά προγράμματα αντί χρηματικής βοήθειας», τιτλοφορεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», η οποία στο εσωτερικό της με τίτλο «Ανάσταση της Ελλάδας στη Μόσχα» αναφέρεται διεξοδικά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και τις συνομιλίες του με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Η εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» σημειώνει «Η αδελφοποίηση είναι διαφορετική» στον τίτλο της σχετικής της ανταπόκρισης από τη Μόσχα, αναφερόμενη στις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντησή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 22:13