Ακύρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την επίσκεψή της στη Σουηδία, που είχε προγραμματιστεί για το τέλος της εβδομάδας, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη θα λάμβανε μέρος στην άτυπη σύνοδο «Ginmich» των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη επισήμαιναν από το πρωί της Δευτέρας πως η υπουργός εξαρτούσε τη μετάβασή της στη Σουηδία από τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο, κυρίως όσον αφορά την κήρυξη πρόωρων εκλογών ή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός αναμένεται την Πέμπτη να απευθύνει διάγγελμα, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συναινετική διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα απευθύνει ομιλία από το Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ που θα σηματοδοτεί, κατά την Ιπποκράτους, και την πορεία του κινήματος προς τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυβερνητικοί κύκλοι εξαρτούν την τελική απόφαση του πρωθυπουργού για το εάν ή όχι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, από το περιεχόμενο της απάντησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόσκληση Καραμανλή για συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης