Με δάνειο από τη Ρωσία θα μπορούσε η Ελλάδα να προμηθευτεί τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-3M, αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Μόσχα.

Με τίτλο «Τεθωρακισμένα ορμούν στην Πελοπόννησο» και υπότιτλο «Ο Ανατόλι Σερντιουκόφ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν για την προμήθεια της Ελλάδας με ρωσικά όπλα», η εφημερίδα «Γκαζέτα», αναφέρει ότι το θέμα της αγοράς των τεθωρακισμένων οχημάτων συζητήθηκε και δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ από την συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Ρώσο ομόλογό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα «Ροσσίσκαγια Γκαζέτα» αναφέρει ότι με τη βοήθεια της Ρωσίας η Ελλάδα δημιούργησε το καλύτερο σύστημα αεράμυνας στη Μεσόγειο. «Τα αντιαεροπορικά συστήματα Osa-AKM, Tor-M1 και S-300PMU προστατεύουν το πέλαγός της από εναέριες επιθέσεις σε μεγάλη εμβέλεια και σε μεγάλο ύψος. Το πακέτο των διμερών προμηθειών πολεμικού υλικού ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Παρότι τα ποσά των συναλλαγών είναι μικρότερα σε σχέση μ’ αυτά με την Κίνα, την Ινδία ή τη Βενεζουέλα, δεν πρέπει να ξεχνιέται η σημασία του γεγονότος ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα κέρδισαν την επιδοκιμασία της χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ».

Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι υπεγράφη ελληνορωσική συμφωνία για την συντήρηση των αερόστρωμνων «Zubr», την οποία το δημοσίευμα συνδέει με τις κοινές αεροναυτικές ασκήσεις Ελλάδας –Ρωσίας που θα διεξαχθούν εντός του έτους.

Το ζήτημα της δανειοδότησης του ελληνικού Δημοσίου από τη Ρωσία, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπό τις παρούσες συνθήκες, ενώ το σχετικό δημοσίευμα δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο με τις προθέσεις της ρωσικής πλευράς, επισημαίνουν δημοσιογραφικοί κύκλοι στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης