Με τη φράση «είστε απολογούμενος, κύριε, σε αυτή την υπόθεση, δεν είστε κατήγορος», προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει συγκεκριμένα για την υπόθεση των συνομιλιών του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Μπορείτε να μας δώσετε μερικές εξηγήσεις, αντί να κατηγορείτε το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι’ αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση και να μην φέρνετε σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους που έχουν, για πολιτικούς λόγους ενδεχομένως, την καλή διάθεση να σας στηρίξουν;», κάλεσε τον κ. Καμμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ρωτώντας:

– «Τι λέει ένας υπουργός που ομιλεί με ισοβίτη 12 φορές για υπόθεση ναρκωτικών, κι ο υπουργός τέσσερις φορές τον παίρνει τηλέφωνο;».
– «Όταν συγκεκριμένα ο καταδικασθείς τού στέλνει μήνυμα στο κινητό του και του λέει: “Αργεί; Θα έρθει;” και μετά από λίγο, στις 11.30 το βράδυ, εμφανίζεται μία εισαγγελέας εκτός της Περιφέρειάς της, εκτός της αρμοδιότητάς της να πάρει κατάθεση στον συγκεκριμένο ισοβίτη, αφού επιβεβαίωσε ότι θα πάει, ο κ. Καμμένος προφανώς».
– Κι όταν εν συνεχεία δημοσιεύονται συνομιλίες ανάμεσα στον ανακριτικό υπάλληλο και τον καταδικασμένο σύμφωνα με τις οποίες: “Μα ο Μαρινάκης είναι αθώος”, “Δεν με ενδιαφέρει, πρέπει να καταδικαστεί. Γιατί έτσι θα συνδεθεί με τον Μητσοτάκη και ο Τσίπρας θα μείνει δύο χρόνια στην εξουσία».

Ο κ. Βορίδης ρώτησε εξάλλου: «Τον γνωρίζει τον ανακριτικό υπάλληλο αυτό; Πώς συνδέεται το μήνυμα με την παρουσία της εισαγγελέως στις φυλακές;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε ότι είναι δικηγόρος του επιχειρηματία Μαρινάκη και πως αμείβεται από αυτόν, ανέφερε ότι «χειρίζεται υποθέσεις του κ. Κουρτάκη» και απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο είπε: «ελπίζω ότι δεν θα κάνετε το ατόπημα που κάνετε συνήθως να συγχέεται τα πρόσωπα μεταξύ τους και την ετερότητα ανάμεσα στα πράγματα». Εξάλλου δήλωσε υπερήφανος για το δικηγορικό του λειτούργημα και επισήμανε «στο δικηγορικό λειτούργημα μόνον αστοιχείωτοι δεν αντιλαμβάνονται τη διάκριση ανάμεσα στο δικηγόρο και στην υπόθεση που υπερασπίζεται, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει επαφή με αυτό που είναι ο νομικός μας πολιτισμός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης