Από το Ελσίνκι ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Από το Ελσίνκι ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Τις πρώτες του επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους μετά την ανακοίνωση ότι τίθεται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ είχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ελσίνκι.

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις για το ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζόζεφ Ντόουλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέπραξε την απόλυτη αποδοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, με τους οποίους, άλλωστε, είχε μακρά συνεργασία και ως πρώην πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, ως πρώην πρόεδρος της ΝΔ και ως ένας εκ των εκπροσώπων της χώρας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Oι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν στον κ. Μεϊμαράκη την απόλυτη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και του δήλωσαν ότι τον περιμένουν στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφού εξέφρασε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την ανησυχία του για τη δύσκολη περίοδο που βιώνει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, του επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής ανθρώπων με εμπειρία, σύνεση και τόλμη, και τον καλωσόρισε στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Από τη μεριά τους, ο Αντόνιο Ταγιάνι και ο Μισιέλ Μπαρινιέ χαρακτήρισαν την παρουσία Μεϊμαράκη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ιδιαίτερα θετική και του δήλωσαν με νόημα «σε περιμένουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε λίγους μήνες».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 11:57