Άρση ασυλίας του Λοβέρδου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 11:52
Άρση ασυλίας του Λοβέρδου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, έπειτα και από αίτημα του ίδιου του βουλευτή της ΔΗΣΥ.

Η διαδικασία ακρόασης του Ανδρέα Λοβέρδου δεν ξεπέρασε το ενάμισι λεπτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει αντικείμενο την άρση ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και τις προηγούμενες ημέρες, επανέλαβε και σήμερα ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (σ.σ.: βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (σ.σ.: ευθύνη υπουργών), ήτοι επιθυμεί η Βουλή να αποφασίσει την άρση ασυλίας του.

«Για να αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος μου» είπε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, σημειώνοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την οδό που έχουν ακολουθήσει άλλοι υπουργοί όταν ζήτησαν να αντιμετωπιστούν με τις διατάξεις περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας καίτοι ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:03