Σήμερα, στις 15:30, θα συνεδριάσει, όπως έχει ανακοινωθεί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Το θέμα της συνεδρίασης δεν θα αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πορεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, αλλά και στη συμβολή του Κινήματος στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση.

Τις προηγούμενες ημέρες, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι στην αυριανή συνεδρίαση, η οποία είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, θα ετίθετο θέμα εκλογής Προέδρου της Κ.Ο., πρόταση την οποία είχε κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης και συμμερίστηκαν και άλλα στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντύπωση αυτή εξασθένησε, έως εξαφανίσεως, τις τελευταίες ημέρες, καθώς συνειδητοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι μια παρόμοια εξέλιξη δεν θα προοιωνίζονταν καλά για το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξελίξεις, τις οποίες απεύχονται όλοι, όπως είναι μια πιθανή διάσπαση του Κινήματος.

Στο ίδιο διάστημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που απουσίασε αρκετές ημέρες από την Ελλάδα (Πουέρτο Ρίκο, Βρυξέλλες και Ισραήλ) παρέμενε σταθερός στις θέσεις του και διαμήνυε, σε κάθε ευκαιρία, ότι οι αποφάσεις για τις εσωκομματικές εξελίξεις έχουν καθοριστεί ομόφωνα, σχεδόν, από το Εθνικό Συμβούλιο και αν πρόκειται να ακολουθηθούν κάποιες άλλες, θα έπρεπε αυτές να αποφασιστούν σε νέα συνεδρίαση του ίδιου οργάνου.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης