Διώξεις κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, στέλνοντας πλέον την υπόθεση της Siemens σε ειδικό ανακριτή. Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι για:

– Παθητική και ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του ΟΤΕ και του Δημοσίου με όφελος που επεδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε η οποία υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

– Ηθική αυτουργία

– Άμεση συνέργια στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διώξεις είναι με τον επιβαρυντικό Νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προκαταρκτική εξέταση δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Επίσης, η εισαγγελία διαχωρίζει τις καταγγελίες που αφορούν σε ΟΣΕ, ΕΡΜΗΣ και PATRIOT, για τις οποίες θα σχηματιστούν ξεχωριστές δικογραφίες και θα γίνουν νέες προκαταρκτικές έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου εξέτασε πάνω από 40 υπόπτους και τώρα ο ειδικός ανακριτής που θα οριστεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών θα αναλάβει να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της Siemens, με τον εκπρόσωπό του να χαρακτηρίζει την προανακριτική διαδικασία “καθοδηγούμενη και χειραγωγούμενη”.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι “η υπόθεση κλείνει άρον-άρον παρότι διαφαίνονται ευθύνες για υπουργούς της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη δεν ενδιαφέρονται για την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά για τη συγκάλυψη και το κουκούλωμα της υπόθεσης”.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και τόνισε πως “όπως θα κληθούν οι πολιτικοί σε αυτή την υπόθεση, θα κληθεί και η Δικαιοσύνη”.

“Όλοι, πλην του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί”, ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης