Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτηρίου του Προξενείου Ελλάδας στη Σμύρνη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς παρουσία του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε σύντομο διάλογο που είχαν οι δύο αξιωματούχοι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών λέγοντας ότι κατά καιρούς αντιμετωπίζουν «φουρτουνιασμένες» στιγμές, όμως βλέπουν τον διάλογο ως λύση για κάθε πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι Τουρκία και Ελλάδα αποτελούν δύο κράτη με δεμένη γεωγραφία και ιστορία, και ότι αποτελούν δύο μεγάλους πολιτισμούς.

«Και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Στις γλώσσες μας υπάρχουν 5.000 λέξεις. Αυτές φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Υπάρχουν μέρες που δεν συμφωνούμε, φουρτουνιασμένες μέρες, αλλά βλέπουμε τον διάλογο ως λύση. Δεν είναι μυστικό το ότι διαφωνούμε. Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Σταθήκαμε στην Τουρκία στο θέμα του πραξικοπήματος» απάντησε ο Έλληνας ομόλογός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης