Δρίτσας: Δεν έχουμε κανένα λόγο να καλύψουμε την υπόθεση της Αίγινας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 14:43
Δρίτσας: Δεν έχουμε κανένα λόγο να καλύψουμε την υπόθεση της Αίγινας
Για τακτική πολιτικής σπέκουλας που ακολούθησαν κάποιοι και για άθλια δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον ίδιο και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης στο δυστύχημα της Αίγινας, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Παράλληλα, επισήμανε, ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις από πλευράς του Λιμενικού Σώματος, το οποίο, όπως είπε, «κινητοποιήθηκε άμεσα, μόλις έγινε γνωστή η σύγκρουση των δύο σκαφών και επομένως δεν υπάρχει υπαίτια καθυστέρηση».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να καλύψουμε την υπόθεση», τόνισε ο κ. Δρίτσας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και πρόσθεσε, ότι «πρέπει να αφήσουμε την προανακριτκή διαδικασία να δώσει όλες τις απαντήσεις».

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, το δυστύχημα έγινε στις 12:45 μ.μ. και στις 13:30 μ.μ., υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του Λιμενικού εκεί, που κινητοποιήθηκε άμεσα όταν δέχτηκε τη γενική είδηση για τη σύγκρουση των δύο σκαφών. Ακόμα ο κ. Δρίτσας τόνισε, ότι μόλις ενημερώθηκε για το δυστύχημα από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος βρέθηκε αμέσως στην Αίγινα και ασχολήθηκε με θέματα ευθύνης του, ενώ διέψευσε, ότι ο ίδιος σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε έμπειρο, ικανό και γνώστη τον οδηγό του ταχύπλοου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Νέα μαρτυρία για την υπόθεση της Αίγινας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 14:43