Ένωση Κεντρώων: «Δεν υπερψηφίσαμε την ατέλεια για τις μονές του Αγίου Όρους, ούτε την τροπολογία του ΚΚΕ»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 20:37
Ένωση Κεντρώων: «Δεν υπερψηφίσαμε την ατέλεια για τις μονές του Αγίου Όρους, ούτε την τροπολογία του ΚΚΕ»
«Ορισμένα ΜΜΕ μετέδωσαν λάθος είδηση, πως η Ένωση Κεντρώων ψήφισε "ναι" σε τροπολογία στο "νόμο Παππά", να έχουν ατέλεια από φόρο και ΕΝΦΙΑ οι μονές του Αγίου Όρους» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων και αποσαφηνίζει πως στη σχετική ψηφοφορία ψήφισε «παρών».

Η Ένωση Κεντρώων «δεν συμφωνεί με το να υπάρχει ατέλεια για την κάθε είδους περιουσία της εκκλησίας, διότι την ώρα που πληρώνει ο τελευταίος πολίτης τις υποχρεώσεις του, είναι απαράδεκτο να ζητά ατέλεια το Άγιο Όρος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Επισημαίνει επίσης πως ψήφισε «παρών» και στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για να κηρύσσεται σε μονομερή επιβλάβεια ο εργαζόμενος όταν καθυστερούν δεδουλευμένα του. «Δεν συμφωνούμε και με αυτή την τροπολογία, γιατί θα οδηγήσει σε πρόωρη πτώχευση μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους από ετοιμοθάνατες εταιρείες. Όποιος δε, αγοράζει τις εταιρείες αυτές μετά την πτώχευσή τους, αγοράζει μόνο το ενεργητικό τους και απαλλάσσεται κάθε βάρους για τις υποχρεώσεις τους, βάσει της κείμενης νομοθεσίας» αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 20:37