Επίθεση Κυπριανού στον Αναστασιάδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 10:31
Επίθεση Κυπριανού στον Αναστασιάδη
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ υποστήριξε ότι, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για την οικονομία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά «δεν ζήτησε τις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων».

«Αν η κυβέρνηση φανεί συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το ΑΚΕΛ θα τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις» δήλωσε ο κ. Κυπριανού. Ανέφερε ακόμα ότι «το ΑΚΕΛ θα εκφράσει γραπτώς τις απόψεις του επί όσων αναφέρθηκαν και ταυτόχρονα θα δώσει και προτάσεις για αντιμετώπιση της κατάστασης».

Υποστήριξε ότι «ενώ προεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης υποσχόταν ότι θα επιχειρούσε διόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο μνημόνιο, σήμερα συζητά τους πρόσθετους όρους που θέτει η τρόικα. Αυτό αποδεικνύει ότι το πρόβλημα για τη μη υπογραφή του μνημονίου οφείλεται στην τρόικα, η οποία θέτει συνεχώς νέους όρους».

Ταυτόχρονα, επέκρινε την τρόικα ότι δεν ενδιαφέρεται να επιλύσει το πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας, αλλά να επιβάλει τις δικές της πολιτικές και αντιλήψεις. «Αυτό που χρειάζεται η Κύπρος είναι η έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης και όχι η καταστροφική πίεση» τόνισε.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 12:15