Φασισμός και απειλές εκ μέρους του ΛΑΟΣ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 21:39
Φασισμός και απειλές εκ μέρους του ΛΑΟΣ
Οξεία διένεξη ανάμεσα σε ΛΑΟΣ και Οικολόγους, στην Λάρισα.

Σύμφωνα με την Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑΟΣ προχώρησε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, σε προσπάθεια δυσφήμισης του αντιρατσιστικού φεστιβάλ αλλά και σε απειλές!

Η Γραμματεία των Οικολόγων καλεί τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη να πάρει αμέσως θέση σχετικά με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του με την οποία όχι μόνο υποστηρίζονται ακραίες θέσεις που δεν ταιριάζουν σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα αλλά και εκτοξεύονται απειλές εναντίον των δημοκρατικών πολιτών και των στελεχών των Οικολόγων Πράσινων στην περιοχή.

Η αρχή έγινε με μια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και της νεολαίας του κόμματος με την οποία επιτέθηκαν στο Δήμαρχο κ. Τζανακούλη, ο οποίος παραχώρησε την πλατεία της πόλης για την οργάνωση του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.

Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. πάει ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι το “αντιρατσιστικό φεστιβάλ είναι εκδήλωση μίσους” και είναι “κάθετα αντίθετη με την οργάνωσή του” και “οτι δεν έχει κανένας δήμαρχος δικαίωμα να παραχωρεί ελληνικό έδαφος για τέτοιες εκδηλώσεις”.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Λάρισας με ανακοίνωσή τους υπερασπίστηκαν τη διοργάνωση του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, μια εκδήλωση-θεσμός που πραγματοποιείται με μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε πολλές πόλεις της χώρας.

Μάλιστα επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι οι μετανάστες στη Θεσσαλία έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία και είναι μοχλός ανάπτυξης και επιβίωσης των αγροτικών περιοχών.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και η αντιπαράθεση πήγε παραπέρα.

Στην ανταπάντησή της λοιπόν η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι “στην εποχή μας δεν υπάρχει μετανάστευση με την ευρεία έννοιά της” και κάνει λόγο για “εποικισμό της χώρας από αλλόφυλους, αλλόθρησκους και τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τίποτα κοινό πολιτιστικά και πολιτισμικά με τον έλληνα ευρωπαίο πολίτη”.

Στην ίδια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. ελλοχεύει η προτροπή σε ορισμένες ομάδες να αναλάβουν δράση απειλώντας με “φωτιά και τσεκούρι τους προσκυνημένους”

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων καλεί τον πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη να διαβάσει τις δύο ανακοινώσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματός του και να λάβει αμέσως θέση, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή πολιτική διαφωνία αλλά για θέσεις που δεν ταιριάζουν σε κοινοβουλευτικό κόμμα, πολύ περισσότερο όταν εκτοξεύονται απειλές για “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 22:07