Φώφη Γεννηματά: «Η κυβέρνησή σας δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 13:03
Φώφη Γεννηματά: «Η κυβέρνησή σας δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος»

«Η κυβέρνησή σας δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι η έλλειψη αλληλεγγύης από την Ε.Ε.» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε η ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για το μεταναστευτικό - προσφυγικό «Τα νησιά μας και όλη η Ελληνική Κoινωνία εκπέμπουν SOS».

Η κυρία Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ορθώσουμε επιτέλους ανάστημα, να ακουστεί η φωνή μας, καθώς έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και αντοχή του συστήματος υποδοχής, αλλά και η αντοχή των κατοίκων.

 «Τι έχετε σκοπό να κάνετε; Θα καθιερώσετε αυτήν την κατάσταση;» ρώτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, χαρακτηρίζοντάς το «πρόβλημα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας». Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει «να υπάρξουν προγράμματα μετεγκατάστασης και αναλογική κατανομή στην Ε.Ε.», σημειώνοντας πως «δεν μπορεί το πρόβλημα του ασύλου να το έχουν μόνο οι χώρες πρώτης υποδοχής».

«Φυλάξτε επιτέλους τα σύνορά μας, ενισχύστε τις δυνάμεις, απαιτήστε κι άλλες δυνάμεις της Frontex» είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 13:26